Jeg er helt vild med tanken om frisk grapefrugt til morgenmad. For de er super sunde og virkelig pæne (og vi ved allesammen godt, hvor vigtigt det er med insta-venligt morgenmad 😉 ), men de kan godt være ret sure og bitre i det. Med mindre altså, at man overøser dem med sukker, og så er hele sundhedsfidusen jo ligesom røget i vasken.
Men nu har jeg endelig fundet en løsning på ‘problemet’ 🙂 Hvis man bager dem, sker der et eller andet med den bitre smag og de bliver mere milde.
Bagt grapefrugt med kokos: En instant klassisker
Denne version er med flydende honning og kokosmel, men opskriften kan jeg desværre ikke tage æren for. Den er taget direkte fra Buzzfeeds Clean Eating 2015 Challenge, hvor man kan finde en masse inspiration til sund hverdagsmad. Jeg har ikke selv prøvet deres challenge, men hvem ved, måske bliver det et januar projekt. Det må komme an på, hvor ‘sjov’ min december bliver 😉
Jeg tror også det vil smage godt, hvis man drysser med hakkede mandler, lakridspulver, frisk mynte eller kanel. Det må blive næste gang, jeg laver bagt grapefrugt.
Reklamelinks er markeret med*
Bagt grapefrugt med kokos
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 grapefrugt
- Agavesirup eller flydende honning
- Kokosmel til at drysse ovenpå
Tilberedelse
- Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær grapefrugten over i to halve.1 grapefrugt
- Skær med en skarp kniv mellem skrællen og kødet hele vejen rund for at løsne det, så den bliver lettere at spise.
- Drys med flydende honning og bag de to halve grapefrugter i ca. 15 min eller til de begynder at blive let gyldne.Agavesirup eller flydende honning
- Drys med kokosmel efter du har taget dem ud af ovnen.Kokosmel til at drysse ovenpå