Begrænsninger kan ofte være en gave. Både i livet generelt, men også i køkkenet. Skal du bruge hvedemel, men er løbet tør, så kan nogle blendede havregryn måske gøre det? Eller står der sukker på ingredienslisten, kan du måske bruge en håndfuld dadler og noget rørsukker, hvis det nu er det, der gemmer sig i skuffen.
Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, jeg havde egentligt planlagt at lave en porretærte med bacon, men da jeg kiggede i skabet, så var der ingen tærteform. Den stod hos min far, da jeg sidst havde brugt den her.
Æggekage med porre og bacon
So what to do? Jeg sadlede om og lavede i stedet en æggekage. Altså det tætteste på en tærte man kan komme.
Den er proppet med en masse porre, løg og bacon, men du kan jo justere fyldet alt efter, hvad du har i din eat me first kasse i køleskabet.
Revet squash, gulerødder eller nogle kogte kartofler kunne også smage godt 🙂
Hvis du vil have æggekagen vegetarisk, så undlader du selvfølgelig bare bacon.
Reklamelinks er markeret med*
Æggekage med porre og bacon
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 150 g bacontern
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 6 porrer (to bundter)
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 10 æg
- 3 spsk creme faiche
- 2 spsk herbes de provence (kan fås i Tiger. Ellers så bare noget tørret timian og oregano eller, hvad du nu synes smager godt)
- Olivenolie
Tilberedelse
- Først steges baconet sprødt på en pande. Gem baconet på en tallerken.
- Hak løg og hvidløg og steg det på den samme pande. Hak derefter porren i skiver a ca. 0,5 cm og steg til det hele bliver blødt.
- Pisk æg og creme fraiche og tilsæt krydderier.
- Smør et mindre fad med olivenolie og hæld først æggeblandingen i.
- Tilsæt derefter porrerne og bacon.
- Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 min.