Æggekage med porre og bacon

Begrænsninger kan ofte være en gave. Både i livet generelt, men også i køkkenet. Skal du bruge hvedemel, men er løbet tør, så kan nogle blendede havregryn måske gøre det? Eller står der sukker på ingredienslisten, kan du måske bruge en håndfuld dadler og noget rørsukker, hvis det nu er det, der gemmer sig i skuffen.

Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, jeg havde egentligt planlagt at lave en porretærte med bacon, men da jeg kiggede i skabet, så var der ingen tærteform. Den stod hos min far, da jeg sidst havde brugt den her.

Æggekage med porre og bacon

So what to do? Jeg sadlede om og lavede i stedet en æggekage. Altså det tætteste på en tærte man kan komme.

Æggekage med porre og bacon

Den er proppet med en masse porre, løg og bacon, men du kan jo justere fyldet alt efter, hvad du har i din eat me first kasse i køleskabet.

Revet squash, gulerødder eller nogle kogte kartofler kunne også smage godt 🙂

Hvis du vil have æggekagen vegetarisk, så undlader du selvfølgelig bare bacon.

Æggekage med porre og bacon
Æggekage med porre og bacon

Reklamelinks er markeret med*

Æggekage med porre og bacon
5 fra 1 stemme

Æggekage med porre og bacon

En sund og nem æggekage der er proppet med en masse porre, løg og bacon. Den smager virkelig godt og kan varieres efter, hvad du har i køleskabet.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser 

  • 150 g bacontern
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 porrer (to bundter)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 10 æg
  • 3 spsk creme faiche
  • 2 spsk herbes de provence (kan fås i Tiger. Ellers så bare noget tørret timian og oregano eller, hvad du nu synes smager godt)
  • Olivenolie

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Tilberedelse

  • Først steges baconet sprødt på en pande. Gem baconet på en tallerken.
  • Hak løg og hvidløg og steg det på den samme pande. Hak derefter porren i skiver a ca. 0,5 cm og steg til det hele bliver blødt.
  • Pisk æg og creme fraiche og tilsæt krydderier.
  • Smør et mindre fad med olivenolie og hæld først æggeblandingen i.
  • Tilsæt derefter porrerne og bacon.
  • Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 min.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments