Her har du opskriften på stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost. Det er en ret, der smager lige så godt som den lyder. Bløde men sprøde gnocchi, ovnbagte søde kartofer, grønkål, frisk salvie og så et godt drys vesterhavsost. Det er luksus hverdagsmad, der vil noget. Hvis du aldrig har smagt gnocchi, så kan jeg fortælle, at det er en slags mellemting mellem en kartoffel og pasta. De kan spises kogte, men jeg vil anbefale, at man gør som her, og steger dem efter de er kogte. Så bliver de helt bløde inden i og sprøde udenpå. Mums!
Og kender du ikke vesterhavsost, så er det en must try ost. Hvis du altså er til oste. Den smager himmelsk og kan også bare snackes som den er. Kan du ikke finde vesterhavsost, så kan retten også sagtens laves med et godt drys parmesan. Kan du slet ikke lide ost, så undlader du den selvfølgelig bare.
Andre opskrifter med gnocchi
Leder du efter mere inspiration til, hvordan du kan få nogle flere gnocchi ind i dit liv (hvem gør ikke det, haha), så er her to opskrifter, som jeg selv bruger flittigt:
Stegt gnocchi med butternut squash, salvie og grønkål
Reklamelinks er markeret med*
Stegt gnocchi med søde kartofler og vesterhavsost
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g sød kartoffel
- Olivenolie
- Salt og peber
- 500 g gnocchi
- 2 fed hvidløg
- 150 g grønkål
- 2 spsk frisk salvie
- Server m revet vesterhavsost
Tilberedelse
- Start med at tænde ovnen på 200 grader, varmluft
- Skær derefter den/de søde kartofler i små mundrette tern og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Du kan bare lade skrællen blive på, men de skal selvfølgelig vaskes grundigt.
- Drys med 3 spsk olivenolie og salt og peber og bag dem i ca. 25 min eller til de er blevet gyldne.
- Kog imens gnocchi efter anvisninger på pakken.
- Find en stor pande/wok frem. Hak hvidløg og steg dem i olivenolie. Tilsæt hurtigt vasket og hakket grønkål og steg i ca. 5-7 minutter.
- Fjern grønkål fra panden og tilsæt en god sjat olivenolie og hakket salvie. Pas på, det kan godt sprutte lidt.
- Si vandet fra gnocchi’erne og tilsæt dem derefter til salvien. Steg til de begynder at blive sprøde udenpå. Krydr med salt og peber.
- Tilsæt til sidst de søde kartofler og grønkål og server med revet vesterhavsost.