Det lyder måske lidt underligt at putte sorte bønner i romkugler, men de her sunde romkugler med sorte bønner SKAL du bare give en chance. I hvert fald, hvis du godt kan lide romkugler 😉 Bønnerne er med til at give den der lækre svampede konsistens, og man smager dem slet ikke. Plus en masse proteiner, og det er jo heller ikke værst. Romkuglerne her er desuden sukkerfri, men det lægger du heller ikke rigtig mærke til, da de er sødet med dadler i stedet for raffineret sukker.
Nemme romkugler med sorte bønner
De minder meget om andre dadelkugler, men disse har også fået et skvæt rom essens, hvilket er det der giver dem ‘romkugle smagen’. Jeg bliver altid meget populær herhjemme, når jeg laver dem. Især Tais kan slet ikke holde sig væk, når jeg har sat en tallerken på køl 😀 De kan iøvrigt holde sig i flere dage, hvis du opbevarer dem på køl, så du kan sagtens lave en stor portion.
Her har jeg rullet med i festligt krymmel og kokos. Du kan også rulle dem i eksempelvis kakaopulver, tørrede frugt eller helt lade være. Derudover har jeg serveret dem i en lille æggebakke, hvilket vil se super cute ud på et påskebord eksempelvis 🙂
Andre sunde snacks
Leder du efter inspiration til flere sunde dadelkugler, så er her tre opskrifter, som vi også er meget glade for herhjemme. Især den første, som er lavet på kikærter og giver en mere fast konsistens.
Dadelkugler med chokolade og kikærter
Reklamelinks er markeret med*
Sunde romkugler med sorte bønner
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 230 g dadler (med sten)
- 230 g sorte bønner (svarer til en lille karton uden vand)
- 5 spsk kakao
- 4 tsk rom essens
- 1 nip salt
- kokosmel til at trille dem i
Tilberedelse
- Put havregryn i en foodprocesser og blend dem til de får en mel-agtig konsistens.1 dl havregryn
- Fjern stenene fra dadlerne og hæld nu alle ingredienserne i foodprocessoreren.230 g dadler
- Blend til dejen får en ensartet konsistens.230 g sorte bønner,5 spsk kakao,4 tsk rom essens,1 nip salt
- Form kuglerne og tril dem i enten kokos. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du riste kokosmelet på en pande først. Obs, hvis du bruger krymmel skal de spises samme dag.
- Sæt på køl i minimum 1/2 times tid.