Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup

Jordbærsæsonen er i fuld gang og hvis du har det ligesom mig, så kan du slet ikke få nok. Jeg elsker, elsker, elsker jordbær. Bare som de er, i en jordbærtærte eller som her, kogt ind til en lækker sirup.

Det er også den sødeste idé til en sommerlig hjemmelavet værtindegave. Siruppen kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Ovenpå pandekager, vafler, i milkshakes, smoothies, oven på yoghurt eller skyr. Du kan sågar blande den op med vand og lave saftevand.

Hvis du vil servere en virkelig nem, men super lækker dessert, så drys den over en god vaniljeis. Simpelt, men åh så lækkert og sommerligt.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup

Sød hjemmelavet værtindegave

Jordbærsirup er virkelig nemt at lave selv. Du putter bare ingredienserne i en stor gryde, venter og så sier du saften fra. Voila. Hæld det i et lille glas (måske et der engang var pesto i) og bind et bånd om, så har du en rigtig sød hjemmelavet værtindegave.

Læs min guide til, hvordan du får etiketter af gamle madglas af her

Hvis du leder efter inspiration til flere værtindegaver, så tjek også mine opskrifter på: Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron og  hjemmelavet rabarbersaft.

hjemmelavet værtindegave jordbærsirup
hjemmelavet værtindegave jordbærsirup

Reklamelinks er markeret med*

jorbærsirup hjemmelavet værtindegave
5 fra 2 stemmer

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup

Denne jordbærsirup smager af sommer og kan bruges til alverdens ting. Den er blandt andet rigtig lækker oven på friskbagte pandekager!

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser 

  • 350 g jordbær (gerne nogle der er meget modne)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 80 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk citronsaft

Tilberedelse

  • Fjern toppen fra alle jordbær og skyld dem grundigt. Skær dem derefter i kvarte.
  • Hæld så alle ingredienser i en stor gryde og lad det simre i ca 10-15 minutter så jordbærrene bliver smattede.
  • Pres al væsken fra i en finmasket si ned i en skål. Mos jordbærrene, så du får det hele med.
  • Hæld så derefter saften tilbage i gryden og bring den i kog i ca 5 minutter. Alt efter hvor tyk du ønsker konsistensen. Vær opmærksom på, at den sætter sig en smule mere efter den er kølet af.
  • Hæld den på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.
  • Siruppen kan holde sig i op til flere uger. Alt afhængigt af, hvor godt du har rengjort dine jordbær og om du har skoldet opbevaringsglasset.

Noter

Opskriften her giver til ca 1 1/2 dl sirup.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Hjemmelavet værtindegave: Jordbærsirup 1
Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments