De her scones med citron og vanilje er helt perfekte. There I said it. Jeg elsker scones og jeg har smagt mange forskellige, så jeg har længe gerne ville have en scone opskrift på bloggen, men jeg har været meget krævende i forhold til opskriften. En scones kan nemlig være rigtig god, men den kan også være rigtig kedelig! Sådan en tør en, der mest af alt bare er en trist bolle. Dem gider vi ikke!
Sådan laver man perfekte scones
Hemmeligheden bag perfekte scones er smør. Masser af SMØR og den skal være iskold. Derudover er det også vigtigt, at man ikke ælter dejen for meget. Tro mig, jeg har testet! Dejen skal samles til den lige præcis kan holde sig sammen og der må gerne være klumper af smør i, som ikke er blevet rørt ud. De smelter under bagningen og siver ud i bollen.
Mange elsker chokolade scones (og jo jo de er også gode!), men jeg er faktisk mere til de helt enkle. ELLER til dem her med citron og vanilje. De bliver endnu mere dessert agtige og de er bare ekstra yum!
Jeg spiser dem normalt med lidt syltetøj, men du kan også vælge den gennemførte vej og lave hjemmelavet lemon curd. Hvis du aldrig har smagt lemon curd, så kan det altså anbefales 🙂
Andre lækkerier
Er du blevet lækkersulten? Så er her opskrifter på andre lækkerier, som du kan finde på bloggen. Der er både noget i den sundere og knap så sunde ende.
Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping
Sunde cookies med peanut butter og chokolade
Reklamelinks er markeret med*
Scones med citron og vanilje
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 50 g sukker
- ¼ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør (koldt)
- 1 ½ dl kærnemælk
- 1 citron, skallen
- 1 spsk vaniljesukker
Tilberedelse
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær det kolde smør ud i små tern og kom det i skålen sammen med kærnemælk.
- Bland det hele sammen hurtigt. Du skal ikke ælte, men stoppe lige så snart det hele har samlet sig. Der må gerne stadig være hele smørklumper i dejen.
- Drys lidt mel på et bord og rul forsigtigt dejen til en pølse på en tykkelse på omkring 5 cm.
- Skær nu dejen i 5 cm stykker og læg dem op en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 12-15 minutter eller til de er gyldne.