Scones med citron og vanilje

De her scones med citron og vanilje er helt perfekte. There I said it. Jeg elsker scones og jeg har smagt mange forskellige, så jeg har længe gerne ville have en scone opskrift på bloggen, men jeg har været meget krævende i forhold til opskriften. En scones kan nemlig være rigtig god, men den kan også være rigtig kedelig! Sådan en tør en, der mest af alt bare er en trist bolle. Dem gider vi ikke!

Sådan laver man perfekte scones

Hemmeligheden bag perfekte scones er smør. Masser af SMØR og den skal være iskold. Derudover er det også vigtigt, at man ikke ælter dejen for meget. Tro mig, jeg har testet! Dejen skal samles til den lige præcis kan holde sig sammen og der må gerne være klumper af smør i, som ikke er blevet rørt ud. De smelter under bagningen og siver ud i bollen.

Mange elsker chokolade scones (og jo jo de er også gode!), men jeg er faktisk mere til de helt enkle. ELLER til dem her med citron og vanilje. De bliver endnu mere dessert agtige og de er bare ekstra yum!

Jeg spiser dem normalt med lidt syltetøj, men du kan også vælge den gennemførte vej og lave hjemmelavet lemon curd. Hvis du aldrig har smagt lemon curd, så kan det altså anbefales 🙂

scones med citron og vanilje
scones med citron og vanilje
scones med citron og vanilje

Andre lækkerier

Er du blevet lækkersulten? Så er her opskrifter på andre lækkerier, som du kan finde på bloggen. Der er både noget i den sundere og knap så sunde ende.

Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping

Sunde cookies med peanut butter og chokolade

Blondie med lime og birkes

Sprøde småkager med daim 

scones med citron og vanilje

Reklamelinks er markeret med*

scones med vanilje og citron
5 fra 2 stemmer

Scones med citron og vanilje

Verdens bedste scones med citron og vanilje. Hemmeligheden er meget koldt smør og masser af den.
Antal: 11 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • 300 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 ½ dl kærnemælk
  • 1 citron, skallen
  • 1 spsk vaniljesukker

Tilberedelse

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  • Skær det kolde smør ud i små tern og kom det i skålen sammen med kærnemælk.
  • Bland det hele sammen hurtigt. Du skal ikke ælte, men stoppe lige så snart det hele har samlet sig. Der må gerne stadig være hele smørklumper i dejen.
  • Drys lidt mel på et bord og rul forsigtigt dejen til en pølse på en tykkelse på omkring 5 cm.
  • Skær nu dejen i 5 cm stykker og læg dem op en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca 12-15 minutter eller til de er gyldne.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 2 stemmer
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 2 votes (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments