Her er en opskrift på ristede mandler med mørk chokolade og drysset med flagesalt. En nem og hurtig sund snack, som er ret så vanedannende. Seriøst, det er svært at stoppe, når man først er gået igang! Heldigvis er de super nemme at lave og man kan sagtens lave en masse på én gang, så man har nogle på lager.
Nemme mandler med mørk chokolade og flagesalt
Fremgangsmåden er meget ligetil, og det er en af de der opskrifter, hvor det næsten føles forkert at kalde det en opskrift. Så nemt er det.
Mandlerne ristes i ovnen, køles af og overhældes med mørk flydende chokolade og får tilsidst et drys med flagesalt. That’s it.
En sød værtindegave
Hvis man hælder chokolademandlerne på et pænt glas og pynter med et bånd, så har man en rigtig sød madgave eller værtindegave.
Her har jeg samlet inspiration til andre værtindegaver i samme genre:
Brændte hasselnødder med vanilje
Nem honningristet müsli med nødder og kerner
Reklamelinks er markeret med*
Mandler med mørk chokolade og flagesalt
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g mandler
- 70 g mørk chokolade
- Flagesalt til at drysse med
Tilberedelse
- Fordel manderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Lad dem derefter køle af.
- Når de er kølet af smeltes mørk chokolade og hældes over. Gør det direkte på bagepapiret eller i en skål.
- Fordel mandlerne, så de ikke klumper for meget sammen og drys med flagesalt.
- Lad dem køle helt af og gem dem i en lufttæt beholder.