Du har sikkert smagt brændte mandler, men hvad med brændte hasselnødder? Princippet er egenligt det samme, men i stedet for mandler, så bruger man hasselnødder. Det havde du nok regnet ud 😉 Det er en sød affære, men åååh de smager godt. De ristede hasselnødder har en coating af en slags sukkerkaramel og præcis som med brændte mandler, så spreder der sig også en dejlig duft i hjemmet, når man laver dem.
Brændte hasselnødder med vanilje
Denne version har jeg krydret med lidt vanilje, men man kan også bruge eksempelvis kanel eller bare køre den helt naturel med ren sukker. De er super nemme at lave, men de kræver at man står ved komfuret og rører, rører, rører, så sukkeret ikke brænder på.
Nedenfor har jeg taget billeder af, hvordan nødderne ser ud i nogle af de forskellige trin. Her starter vi med de færdige 🙂
Færdige brændte hasselnødder klar til at blive spist:
Hasselnødderne efter de har været i ovnen:
Hasselnødder uden skal:
Efter sukkeret er smeltet går der lidt tid og så bliver konsistensen pludselig meget ‘tør’. Her må man ikke give op. Det er meningen og sukkeret skal nok blive ‘blødt’ igen og karamellisere.
Inspiration til hjemmelavede og spiselige værtindegaver
Synes du også, det er noget af det hyggeligste at give spiselige gaver til venner og familie? Så har du her en masse inspiration til små søde hjemmelavede gaver.
Ristede nødder i honning med appelsinsaft
Brændte mandler med et strejf af kanel
Reklamelinks er markeret med*
Brændte hasselnødder med vanilje
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g hasselnødder
- 1 ½ dl sukker
- ½ dl vand
- 1 tsk vaniljepulver
Tilberedelse
- Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca 10 min.
- Tag dem ud af ovnen og rul dem rundt under håndfladerne, så skallen falder af.
- Hæld hasselnødderne og de andre ingredienser på en pande og rør rundt ved middel varme.
- Det vigtigt, at du hele tiden rører rundt i nødderne og får dem alle dækket godt. Først smelter sukkeret og derefter begynder det at krystallisere (som du kan se på det fjerde billede)
- Skru lidt ned for varmen. Det kommer til at se ret tørt ud på panden, men bliv endelig ved med at røre rundt.
- På et tidspunkt vil der komme en mere karamelagtig overflade på hasselnødderne og så er de sådan set færdige. Alt i alt tager det ca 20-30 min. Hæld hasselnødderne over på en bageplade med bagepapir og lad dem køle helt af.
- Så, nu har du de lækreste brændte hasselnødder med et twist af vanilje.