Jeg synes, det er så hyggeligt at komme med en værtindegave (og jeg bliver da også altid selv glad for en). Ikke at det er noget man absolut skal komme med, men nogle gange er det bare så fint at komme med en lille something special. En blomst, noget chokolade eller noget hjemmelavet.
Saltkarameller er faktisk slet ikke så svære at lave, som man skulle tro. De kræver egenligt bare, at man er i køkkenet i noget tid, da man skal røre en del rundt, men ellers så er det rimelig nemt at få lavet en portion virkelig, virkelig lækre karameller.
Nammenam, jeg ELSKER virkelig saltkarameller, haha. Den søde, chewy karamel med små knasende stykker salt. Amen det bliver næsten ikke bedre!
En sød værtindegave
Disse saltkarameller er perfekte som værtindegave. De smager himmelsk, er nemme at lave (men tager lidt tid) og så kan man pakke dem fint ind uden at bruge særlig mange penge på det. Noget bagepapir og en pose/et gammel syltetøjsglas og så har man en super fint lille something something.
Nem hjemmelavet værtindegave
Som sagt, så er de faktisk vildt nemme at lave, da du bare skal blande alle ingredienserne i en gryde og så røre rundt. Dog tager de ca 50 minutter, så jeg vil anbefale, at du udnytter ventetiden til at få lavet noget andet i køkkenet, som du alligevel skulle have ordnet. Gøre klar til aftensmaden eller smøre madpakke. Noget du kan lave, samtidigt med at du lige rører rundt i gryden engang i mellem.
Værtindegave der kan fryses
Opskriften giver ca 50 karameller. Alt afhængigt af, hvor store du laver dem selvfølgelig. Det er jo en del (selvom de altså forevinder ret hurtigt hver gang jeg laver dem!), så hvis du har for mange, kan de sagtens fryses. Det er testet og det tog de ikke skade af 🙂
Inspiration til andre værtindegaver:
Spiselig gave: Sunde snickers kugler
Spiselig gave: Brændte mandler med et hint af kanel
Reklamelinks er markeret med*
Værtindegave: Saltkarameller
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 250 g sukker
- 110 g glukosesirup
- ½ spsk flagesalt + salt til at drysse ovenpå
Tilberedelse
- Hæld alle ingredienserne op i en gryde og kog massen op. Skru hurtigt ned for varmen og lad massen små koge/simre i ca 50 min.
- Rør rundt ca hver 5 minut, så den ikke brænder på. Du ved at karamelmassen er færdig, når den bliver sej og begynder at slippe bunden, når du rører rundt. Du kan evt tage lidt fra og plop det i noget koldt vand for at tjekke om det er færdigt.
- Når karamellen er færdig blandes der 1/2 spsk flagesalt i og røres rundt.
- Hæld karamellen i en form (15×15 cm) klædt med bagepair. Jeg krøller altid bagepapiret først, så er det nemmere at forme efter bageformen. Bare et lille fif. Drys med ekstra flagesalt.
- Stil karamellerne på køl i minimum et par timer.
- Skær dem i stykker á ca 1 x 2 cm (eller hvad du har lyst til) og pak dem ind i små stykker bagepapir (9 x 9 cm)
Noter
– Bagepapir
– En gennemsigtig pose eller et syltetøjsglas + pæn snor