Jeg er altid på jagt efter gode vegetariske frikadeller. Deller der kan bruges som tilbehør, kan puttes i pitabrød eller i burgere. Disse er lavet på quinoa og er fyldt med majs og gulerødder og de smager SÅ godt.
Quote Tais, da han smagte dem første gang: ‘Dem må du gerne lave ofte’.
Yas!
Nemme quinoafrikadeller med gulerødder og majs
Ud over at de er super sunde, så er de faktisk også vildt nemme at lave. Mens quinoa’en står og koger kan man rive gulerødderne og gøre de andre råvarer klar. Når quinoa’en er færdig blandes det hele i en skål og steges i små portioner på en pande i olie. Bum bum, det er da ret nemt
Brug hvad du har i køleskabet til dine quinoafrikadeler
Noget andet smart ved vegetardeller er, at man kan lave en masse forskellige variationer og lade sin inspirere af de råvarer, som man har liggende i grønsagsskuffen.
Her er andre opskrifter på lækre vegetarfrikadeller:
Linsefrikadeller med peanuts og gulerødder
Nemme linsefrikadeller med grønne linser og gulerødder
Reklamelinks er markeret med*
Quinoafrikadeller med gulerødder og majs
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl hvid quinoa
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 æg
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 2 mellemstore revede gulerødder
- 1 dåse majs (en af de små dåser) (140 g)
- 1 ½ tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 dl hvedemel
Tilberedelse
- Kog quinoa’en efter anvisninger på pakken. Når den er færdig sies vandet fra.2 dl hvid quinoa
- Hak løg, hvidløg og persille. Riv gulerødderne og pres væsken ud mellem hænderne.1 løg,2 fed hvidløg,2 mellemstore revede gulerødder
- Bland løg, hvidløg, persille, gulerødder, æg, salt, peber og hvedemel.3 æg,1 1/2 tsk salt,1 tsk peber,2 dl hvedemel,1 stor håndfuld bredbladet persille
- Si vandet fra majs’ne og bland dem ned i skålen.1 dåse majs (en af de små dåser)
- Tilsæt tilsidst den kogte quinoa og rør godt rundt.
- Varm noget olie på en pande og form farsen til små frikadeller. Der går ca 2 spsk pr delle.
- Steg i ca. 5 min på hver side. Lad dem simre ved lavere varme, hvis de ikke er færdige.