Nem sommersalat med ferskner, mozzarella og tomater. En smuk, enkel og sund salat, som passer som tilbehør til grillmad og meget andet.
Her kommer opskriften på en sommersalat med ferskner og mozzarella. En frisk og meget farverig en af slagsen, som smager fantastisk. Man kan kalde den en slags tomatsalat med et twist. Twistet er lækre solmodne ferskner, som passer perfekt til de syrlige tomater og cremede mozzarella. Det hele er toppet med olivenolie og salt og peber. Nogle gange, så er det simple bare bedst. Lækre råvarer og smagssammensætninger kommer man langt med.
Server den eksempelvis til grillmad, vegetarfrikadeller eller pastaretter. Den kan sådan set spises til alt muligt, så du kan gå på opdagelse i mit arkiv med vegetarisk aftensmad, hvis du har lyst.
Enkel og nem sommersalat med ferskner og mozzarella
Som skrevet, så er det en meget nem opskrift, men her kommer alligevel et par tips og tricks til opskriften:
Tomater: Som du kan se, så består salaten af rigtig mange fine farver, som blandt andet kommer fra tomaterne. Jeg har valgt både at bruge ‘almindelige’ tomater og cherrytomater i forskellige farver, fordi det ser så smukt ud, men du kan sagtens bare bruge den slags tomater, du lige kan finde eller har lyst til.
Ost: Er du ikke så meget til mozzarella, så vil feta også være rigtig lækkert i denne salat.
Ferskner: De ferskner du bruger skal helst være godt modne og juicy, så smager de bedst i salaten.
Leder du efter andre opskrifter på sommersalater? Så tjek også min opskrift på sommersalat med vandmelon og feta? Hvis du er mere til jordbær, så har jeg også denne lækre opskrift på jordbærsalat med mozzarella og ristede græskarkerner.
Reklamelinks er markeret med*
Sommersalat med ferskner og mozzarella
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 store tomater
- 250 g cherrytomater
- ½ fersken
- ½ rødløg
- 1 kugle mozzarella (125 g)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk olivenolie
- havsalt
- peber
Tilberedelse
- Start med at vaske tomaterne og skær dem i ønskede størrelser. Det samme gøres med fersknen.3 store tomater,250 g cherrytomater,½ fersken
- Skær rødløg i tynde ringe og fordel over tomaterne sammen med mozzarella og frisk basilikum skåret i strimler.½ rødløg,1 kugle mozzarella,1 håndfuld frisk basilikum
- Slut af med et drys olivenolie og salt og peber efter smag.2 spsk olivenolie,havsalt,peber