Det her er en af mine yndlingsalater. Nem græsk salat med oliven, feta og friske grønsager. Mmmmh sådan en her sag er bare det lækreste 🙂 Tais kan ikke lide feta (!!!!), så det er desværre ikke en salat, jeg laver så ofte. Når det en sjælden gang imellem sker, at jeg har en aften alene, så kan jeg godt finde på at lave en kæmpe skål med sådan en her salat og så får den ikke for lidt med fetaen! Har jo ligesom noget, jeg skal have indhentet.
Det gælder om at få fat i nogle lækre råvarer, for det er virkelig vigtigt med denne salat. En god feta (jeg anbefaler en, som ligger i en oliemarinade, som også kan komme i salaten), en sprød øko agurk og faste tomater. Så føles det næsten som at sidde på en restaurant i grækenland 😉
Er du vild med feta salater? Så kan jeg også anbefale:
Salat med bagte peberfrugter, gulerødder og feta
Bønnesalat med sennepsdressing og feta
Server den til
Dette er en af de salater, som går til det meste. Klassiske frikadeller, frikadeller med feta og oliven (for at blive i det græske hjørne), eller måske nogle vegetariske gulerodsdeller. Eller hvad med sesampaneret kyllingelår eller en tomattærte med butterdej.
Reklamelinks er markeret med*
Nem græsk salat med feta
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- ½ agurk
- 3 mellemstore tomater (de må gerne være faste i det)
- ½ gul peberfrugt
- ½ rødløg
- 75 g feta i olie
- 1 håndfuld kalamata oliven (uden sten)
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk persille
Tilberedelse
- Skær agurk, tomater og peberfrugt i tern og put grønsagerne over i en salatskål.½ agurk,3 mellemstore tomater,½ gul peberfrugt
- Tilsæt rødløg i tynde skiver, feta i tern (her må noget af olien gerne komme med) og oliven.½ rødløg,75 g feta i olie,1 håndfuld kalamata oliven
- Slut af med olivenolie, citronsaft, hakket persille og smag til med salt og peber.2 spsk citronsaft,salt og peber,1 spsk olivenolie,1 håndfuld frisk persille
- Bland det hele godt rundt.