Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble)

Jeg elsker denne her rabarbercrumble kage. Den smager af sommer og har en helt perfekt balance mellem syrligt og sødt. Denne her version er med lidt citronskal, som passer rigtig godt med rabarbersmagen.

Spis den som den er. Lun eller kold og server evt med:
Creme Fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Den perfekte rabarbercrumble

Det vigtigste for mig ved sådan en her sag er den helt rigtige fordeling af rabarber og crumble. Man skal aldrig være nærig med crumble! 😉 Og denne rabarbercrumble har masser af crumble! Derudover så er det også citrontwistet, der gør den ekstra lækker. Selve rabarberdelen er nemlig ret sød på grund af sukkeret, så lidt revet citronskal gør underværker.

Se også min opskrift på Brombær crumble uden sukker.

rabarbercrumble med masser af crumble
rabarbercrumble med masser af crumble

Andre lækkerier

Man kan aldrig få for mange opskrifter på lækkerier og her er fire opskrifter, som alle gør sig godt på en forårsdag. Det er lidt en blandet landhandel, så der er noget at vælge imellem 🙂

Drømmekagemuffins med ekstra topping 

Alkoholfrie mojito is 

Nemme brownie cookies

Chokolademuffins med sorte bønner og peanutbutter topping 

rabarbercrumble med masser af crumble
rabarbercrumble med masser af crumble

Reklamelinks er markeret med*

rabarbercrumble med masser af crumble
5 fra 1 stemme

Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble)

Klassisk rabarbercrumblekage med den helt rette ratio af rabarber og crumble. Så altså, masser af crumble! Derudover så er det også citrontwistet, der gør den ekstra lækker.
Antal: 5 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser 

  • 500 g rabarber (svarer til ca 8 stilke, afhængigt af størrelsen dog)
  • ½ citron, skallen
  • 2 dl sukker
  • 135 g koldt smør
  • 1 ½ dl hvedemel
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 spsk vaniljesukker

Tilberedelse

  • Skær enderne af rabarberen og skær dem i små tern på ca. 1 cm.
    500 g rabarber
  • Læg dem i et fad (jeg brugte et klassisk tærtefad) og drys med sukker og citronskal.
    2 dl sukker,1/2 citron, skallen
  • Nu skal der laves crumble. Skær smørret i tern og bland mel, havregryn og vaniljesukker med fingrene, så det får en smuldrende konsistens.
    135 g koldt smør,1 1/2 dl hvedemel,1 1/2 dl havregryn,1 spsk vaniljesukker
  • Fordel det ud over rabarberne og drys med crumble.
  • Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 40 min.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments