Jeg elsker denne her rabarbercrumble kage. Den smager af sommer og har en helt perfekt balance mellem syrligt og sødt. Denne her version er med lidt citronskal, som passer rigtig godt med rabarbersmagen.
Spis den som den er. Lun eller kold og server evt med:
Creme Fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Den perfekte rabarbercrumble
Det vigtigste for mig ved sådan en her sag er den helt rigtige fordeling af rabarber og crumble. Man skal aldrig være nærig med crumble! 😉 Og denne rabarbercrumble har masser af crumble! Derudover så er det også citrontwistet, der gør den ekstra lækker. Selve rabarberdelen er nemlig ret sød på grund af sukkeret, så lidt revet citronskal gør underværker.
Se også min opskrift på Brombær crumble uden sukker.
Andre lækkerier
Man kan aldrig få for mange opskrifter på lækkerier og her er fire opskrifter, som alle gør sig godt på en forårsdag. Det er lidt en blandet landhandel, så der er noget at vælge imellem 🙂
Drømmekagemuffins med ekstra topping
Chokolademuffins med sorte bønner og peanutbutter topping
Reklamelinks er markeret med*
Klassisk rabarbercrumble (med masser af crumble)
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g rabarber (svarer til ca 8 stilke, afhængigt af størrelsen dog)
- ½ citron, skallen
- 2 dl sukker
- 135 g koldt smør
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 ½ dl havregryn
- 1 spsk vaniljesukker
Tilberedelse
- Skær enderne af rabarberen og skær dem i små tern på ca. 1 cm.500 g rabarber
- Læg dem i et fad (jeg brugte et klassisk tærtefad) og drys med sukker og citronskal.2 dl sukker,1/2 citron, skallen
- Nu skal der laves crumble. Skær smørret i tern og bland mel, havregryn og vaniljesukker med fingrene, så det får en smuldrende konsistens.135 g koldt smør,1 1/2 dl hvedemel,1 1/2 dl havregryn,1 spsk vaniljesukker
- Fordel det ud over rabarberne og drys med crumble.
- Bag ved 180 grader (varmluft) i ca 40 min.