Skøn kartoffelsalat med sesam, ovnbagte kartofler, sprøde bønner og en lækker frisk dressing med citron og persille. God som tilbehør til diverse retter.
Mmmh er der noget bedre en nye danske kartofler? Jeg kan seriøst spise dem som slik. Med lidt smør og salt, mums! Derfor holder jeg mig heller ikke tilbage, når de endelig begynder at titte frem på hylderne i supermarkederne (eller i haven, hvis man er så heldig at have sådan en). Her har jeg lavet den skønneste kartoffelsalat med sesam, grønne bønner, oliven og en lækker dressing med frisk persille, citronsaft, olivenolie, forårsløg og salt og peber.
Den er ideel som tilbehør til grillmad eller til nogle vegetariske frikadeller eksempelvis.
Et billede ude oliven
Billede med oliven
Kartoffelsalat med ovnbagte kartofler
Jeg bruger nye danske kartofler i denne kartoffelsalat, da de bare kan noget helt særligt. Hvis det ikke er i sæson eller du har nogle andre typer kartofler, så kan du også sagtens bruge dem. Bare du sørger for at skære dem i skive ala dem på billederne her. De skal nemlig bages i ovnen, så der er vigtigt, at de ikke er alt for store.
Du kan helt sikkert også vælge at bruge søde kartofler, men det har jeg ikke selv testet. De får en blødere konsistens i midten, når de bliver bagt.
Opskrifter på sommersalater
Jeg elsker sommersalater, der tit er friske og farverige. Danske ærter, jordbær, vandmelon, bønner, radiser. Åh så mange skønne råvarer, man kan lave salater med. Her kommer tre bud på sommersalater, som jeg kan anbefale:
- Sommersalat med ferskner og frisk mozzarella
- Jordbærsalat med frisk mozzarella og ristede græskarkerner
- Vandmelon salat med feta
Find opskriften på kartoffelsalat med sesam og bønner her:
Reklamelinks er markeret med*
Kartoffelsalat med sesam og grønne bønner
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 4 spsk sesam
- 1 håndfuld bredbladet persille
- Saften fra 1/2 citron
- 6 forårsløg
- 6 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 150 g friske grønne bønner
- 65 g kalamata oliven uden sten
Tilberedelse
- Rens kartoflerne for skidt og skær dem i halve (kvarte hvis de er store). Fordel dem på en bageplade med bagepapir og drys med ca 2 spsk olivenolie og salt og peber. Bag dem i ovnen i ca 30 min ved 200 grader (varmluft) eller til de bliver gyldne.1 kg nye kartofler
- Imens skal dressingen blandes. Rist sesam på en pande til de bliver gyldne og lad dem køle af.4 spsk sesam
- Hak persille og bland persille, citronsaft, forårsløg i tynde skiver, 4 spsk olivenolie og sesam i en skål. Smag til med salt og peber.1 håndfuld bredbladet persille,Saften fra 1/2 citron,6 forårsløg,Salt og peber
- Nu til bønnerne. Vask dem og hak enderne af. Skær dem i mindre stykker og put dem i en gryde og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 7-10 minutter, så de ikke er rå, men stadig har bid. Hæld vandet fra.150 g friske grønne bønner
- Når kartoflerne er afkølede, blandes kartofler, dressing, oliven og grønne bønner i en stor skål. Voila, så er salaten klar til at blive spist 🙂65 g kalamata oliven uden sten