Her kommer opskriften på de nemmeste små kikærtepandekager, eller kikærtedeller. De er fyldt med gulerødder, broccoli og majs, men du kan sagtens skifte grønsagerne ud, og bruge dem du har lyst til eller har liggende i grøntsagsskuffen.
Kikærtemel er noget sjovt noget. Det kan hurtigt blive tørt at bage med, men hvis du bare bruger det rigtigt, så synes jeg, det smager rigtig godt. Det gør heller ikke noget, at det er super sundt og højt på proteiner.
Du kan købe det i flere og flere supermarkeder, men ellers så prøv at kigge i din lokale grønthandler. Der kan man typisk finde det meget billigere.
Frikadellerne her er både vegetariske, veganske og glutenfri. De smager bedst varme, synes jeg, men du kan også spise dem kolde. Evt. på madpakken næste dag.
Spis dem gerne med en eller anden form for dyppelse til.
Nå, men nok snak. Nederst finder du opskriften 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Kikærtepandekager med grøntsager
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl kikærtemel
- 1 dl majsmel
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk salt
- 3 dl vand
- 2 mellemstore gulerødder
- ¼ hoved broccoli
- 2 dl majs
Tilberedelse
- Start med at blande kikærtemel, majsmel, gurkemeje, spidskommen og salt i en skål. Tilsæt da 3 dl vand, rør godt rundt og stil skålen til side.2 dl kikærtemel,1 dl majsmel,½ tsk gurkemeje,½ tsk spidskommen,½ tsk salt,3 dl vand
- Nu til grønsagerne. Riv gulerødderne og hak broccoli i små stykker.2 mellemstore gulerødder,¼ hoved broccoli
- Tilsæt da gulerødder, broccoli og majs til dejen.2 dl majs
- Put godt med olie på en pande og steg nu de små pandekager. Der skal ca 2 spsk. pr pandekage.
- Steg dem til de bliver gyldne på hver side og er faste inden i.