Luciaboller med safran og kardemomme

Du har sikkert allerede set de første 10 opskrifter på luciaboller på Instagram, men det er også ved at være tid til at købe ind, hvis du har planer om at bage dem d. 13. december (altså på torsdag). Det er en svensk tradition og alle traditioner, der har noget med mad at gøre, tager jeg gerne til mig 😉 

Luciaboller med safran og kardemomme


Mine luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave, så lad dig ikke snyde af de flotte s-forme. De fleste vælger kun at putte safran i, men jeg synes det gør dem ekstra lækre, hvis der også kommer lidt kardemomme i. Mmmh sådan en blød gærdej med kardemommesmag. I like. 

Luciaboller med safran og kardemomme

Det er tradition at pynte bollerne med rosiner, men bare roligt, der er ikke nogen inden i! 

Luciaboller med safran og kardemomme
Luciaboller med safran og kardemomme
Luciaboller med safran og kardemomme

Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør 🙂 

Reklamelinks er markeret med*

Luciaboller
5 fra 1 stemme

Luciaboller med safran og kardemomme

Luciaboller med safran og kardemomme er super nemme at lave. Nyd bollerne lune til en kop te eller kaffe. De kan også spises til morgenmad med et lag smør 
Antal: 12 stk

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 1 time 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 2 timer

Ingredienser 

  • 75 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 0,2 g safran (eller 1/2 tsk)
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg (det ene er til pensling)
  • 500 g hvedemel
  • Rosiner til at pynte med

Tilberedelse

  • Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter mælken. Tag gryden af, når mælken er fingervarm.
    75 g smør,2,5 dl mælk
  • Hæld det over i en skål (den til din røremaskine, hvis du bruger sådan en) og opløs gæren.
    25 g gær
  • Tilsæt safran (du kan enten komme det i en morter eller prøve at knuse det med fingrene – det gjorde jeg), salt, sukker, kardemomme og 1 æg.
    0,2 g safran,1 tsk salt,3 spsk sukker,1 tsk kardemomme
  • Tilsæt hvedemelen lidt af gangen, mens du ælter dejen. Den skal have ca. 5-7 min i en røremaskine og skal være fugtig, men slippe siderne.
    500 g hvedemel
  • Sæt den til hævning i ca 1 time.
  • Form derefter dine luciaboller. Opdel dejen i 12 stykker og rul dem til pølser, som du derefter former som s’er.
  • Pensl med 1 sammenpisket æg og pynt med rosiner.
    Rosiner til at pynte med
  • Lad dem hæve yderligere i ca 40 min.
  • Bag i ca. 15-20 min ved 200 grader (varmluft) eller til de er blevet gyldne på toppen.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments