Jeg synes, det var ved at være på tide med en opskrift i den sundere ende 😉 Nu har jeg for nyligt både delt opskriften på hvid gløgg med æble, klatkager og luciaboller, så NU tager vi lige en julesalat. En julet en selvfølgelig med grønkål, appelsin, figner og ristede hasselnødder.
Den er både pæn og smager fantastisk, så den opfylder to meget vigtige krav til en salat! Og så er den selfølgelig og kæmpe sund.
Reklamelinks er markeret med*
Julesalat med grønkål og ristede hasselnødder
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 5 stilke grønkål
- 1 spsk sennep med honning
- ½ appelsin
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- Salt og peber
- 1 håndfuld ristede hasselnødder
- 5 tørrede figner
Tilberedelse
- Skær grønkålen af stilkene og vask bladene grundigt. Dup dem tørre og hak dem.5 stilke grønkål
- Bland derefter honningsennep, olivenolie, æblecidereddike i en lille skål og smag til med salt og peber.1 spsk sennep med honning,1 spsk olivenolie,1 spsk æblecidereddike,Salt og peber
- Bland dressingen over grønkålen og kram det sammen.
- Rist hasselnødder på en tør pande til de begynder at blive gyldne. Tril dem derefter rundt på et skærebræt til skallen begynder at falde af.1 håndfuld ristede hasselnødder
- Skær fignerne i små stykker og fileter appelsinen.5 tørrede figner,1/2 appelsin
- Bland nu alle ingredienser og voila, så har du den lækreste julesalat.