De her er ovnbagte røsti, så de er en del sundere end købeversionen, og så smager de bare super godt! Jeg har lavet dem med kartofler og gulerødder, men du kan sagtens bytte ud og bruge de rodfrugter, du nu har lyst til.
Du kan spise dem som tilbehør til det meste. Til en god salat og nogle fritter, til en bøf eller du kan bruge dem i en sandwich.
Nemme ovnbagte rösti med kartofler og gulerødder
Ovnbagte rösti er super nemme at lave selv. Det kræver bare, at du skræller og river nogle grøntsager, blander med de andre ingredienser og dupper nogle små portioner på en bageplade. Alt fedtstof er sparret væk og du behøver ikke stå og stege og vende.
Se også min opskrift på sprøde rösti lavet af knoldselleri.
Tilbehør til ovnbagte rösti
Du kan spise ovnbagte rösti til alverdens mad. Enten kan de fungere som tilbehør, eller de kan udgøre hovedrollen til en vegetarisk aftensmad.
Spis dem eksempelvis til denne lækre spidskålssalat med æble og ristede sesam, smørstegt spidskål, knuste rosenkål med revet parmesan eller denne quinoasalat med hokkaido og kikærter.
Kan de laves på en pande?
Ja, du kan sagtens tage ‘farsen’ og stege på en pande i rigeligt med olie. Det er også super lækkert. Så bliver de mere sprøde og gyldne uden på.
Kan man fryse ovnbagte rösti?
Ja, man kan sagtens fryse dem og så lune dem i ovnen, når det er spisetid.
Reklamelinks er markeret med*
Nemme ovnbagte rösti
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 250 g gulerødder
- 1 løg
- 3 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk oregano
Tilberedelse
- Riv kartofler, gulerødder og løg på den grove side af rivejernet. Pres vandet ud og put det i en skål.500 g kartofler,250 g gulerødder,1 løg
- TIlsæt æg og krydderier og rør godt rundt.3 æg,1 tsk salt,1 tsk peber,1 spsk tørret timian,1 spsk oregano
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
- Fordel ca 1 spsk pr rosti på en bageplade med bageapapir.
- Bag i ovnen i ca 25 min.