Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Elsker du karry? Og kartofler? Så er denne her cremede, vegetariske curry måske noget for dig 🙂

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Det er perfekt aftensmad til en kold efterårsaften og så er det endda nogle ret billige råvarer, der er på ingredienslisten. Se også her, hvis du holder af en god omgang vegetarisk simremad.

Curry med kartofler og ærter

Hvis du ikke har grønkål, så kan du sagtens putte eksempelvis spinat eller porre i. Gulerødder, pastinak eller knoldselleri kunne også være lækkert. Det er kun din fantasi og grøntsagsskuffe, der sætter grænsen 😉

Curry med kartofler og ærter
Curry med kartofler og ærter
Curry med kartofler og ærter

Reklamelinks er markeret med*

Curry med kartofler og ærter
5 fra 1 stemme

Vegetarisk curry med kartofler og ærter

Cremet, vegetarisk curry med kartofler og ærter er en lækker vegetarisk curry fuld af gode og nærende sager.
Antal: 3 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser 

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 store kartofler i tern
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk tørret eller frisk ingefær
  • 1 spsk gurkemeje
  • Olivenolie til at stege i
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 tsk grøntsagsbouillon
  • 4 dl ærter
  • 4 stilke grønkål

Tilberedelse

  • Hak løg og hvidløg og skær også kartoflerne ud i mundrette tern og stil det til side.
    1 løg,3 fed hvidløg,4 store kartofler i tern
  • Varm lidt olivenolie i en stor gryde og tilsæt karry, spidskommen, ingefær og gurkemeje. Efter det er svitset af tilsættes lød og hvidløg
    2 spsk karry,1 spsk spidskommen,1 spsk tørret eller frisk ingefær,Olivenolie til at stege i,1 spsk gurkemeje
  • Tilsæt kartoflerne efter et par minutter og rør rundt.
  • Tilsæt kokosmælk, vand, madlavningsfløde og bouillon og lad retten simre i ca 10 min.
    1 dåse kokosmælk,2 dl vand,250 ml madlavningsfløde,1 tsk grøntsagsbouillon
  • Tilsæt derefter ærter og hakkede grønkålsblade og lad retten simre i yderligere 10 min.
    4 dl ærter,4 stilke grønkål
  • Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments