Hvem elsker ikke en god omgang bolo? I do! Men efter vi er begyndt at spise overvejende vegetarisk, har jeg skruet gevaldigt ned for især oksekødet i min kost, og det er derfor nu meget sjældent, at jeg laver den helt klassiske slags. I stedet eksperimenterer jeg med andre skønne og grønne alternativer og det er slet ikke værst.
Jeg har flere gange erstattet oksekødet med røde linser, hvilket også kan anbefales, men for nyligt eksperimenterede jeg med ristede kikærter og det blev bare såååå lækkert.
Kikærte bolo med gulerodsspaghetti
Jeg serverede sovsen ovenpå en omgang gulerodsbånd, men man kan selvfølgelig bare spise almindelige pasta til eller vælge at blande.
Mangler du inspiration til vegetarisk aftensmad? Så tjek også mine opskrifter på:
Vegetarisk curry med kartofler og ærter
Reklamelinks er markeret med*
Kikærte bolo med gulerodsspaghetti
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dåser kikærter
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk havsalt
- 2 tsk gurkemeje
- 1 mellemstort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 grøn peberfrugt
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk oregano
- 1 dåse tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk bouillon
- ½ dl vand
Til gulerodsspaghetti:
- 500 g gulerødder
- Evt fuldkornsspaghetti
Tilberedelse
- Først skal kikærterne i ovnen, så de kan blive sprøde. Si vandet fra og dup dem tørre med noget køkkenrulle.2 dåser kikærter
- Fordel dem på en bageplade og drys med olivenolie, havsalt og gurkemeje. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min eller til de er blevet sprøde.3 spsk olivenolie,1 tsk havsalt,2 tsk gurkemeje
- Imens de hygger i ovnen kan du gå igang med sovsen. Hak løg og hvidløg og svits i en stor gryde. Tilsæt hakket peberfrugt og steg i et par minutter. Tilsæt da krydderier, tomatpure, bouillon, hakkede tomater og vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber.1 mellemstort løg,2 fed hvidløg,1 grøn peberfrugt,1 dåse hakkede tomater,1 tsk bouillon,1 dåse tomatpure,1 tsk tørret timian,1 tsk oregano,1/2 dl vand
- Når sovsen er sat over er det tid til at lave spaghetti. Jeg lavede mine med en kartoffelskræller, men du kan også bare rive dem på et rivejern. Så får de dog ikke spaghetti strukturen.500 g gulerødder,Evt fuldkornsspaghetti
- Hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min.
- Når sovs og kikærter er færdigt blandes det sammen. Jeg blandede kun halvdelen af kikærterne i og dryssede resten ovenpå.
- Server evt. retten med ekstra fuldkornspasta for en mere mættende ret. Jeg dryssede desuden med frisk persille og revet parmesan.