Du kender måske til hasselback kartofler, men har du nogensinde prøvet hasselback butternut squash? Hvis nej, så kan det kun gå for langsomt 🙂 Det smager vildt lækkert og så fungerer det super som tilbehør til aftensmaden.
Vild med græskar? Så tjek også mine opskrifter ud på: Bagt hokkaido med timian og sunde græskarpandekager med hokkaido
Princippet er det samme som med hasselback kartofler. Med butternut squashen halverer du og laver en masse snit på tværs (som du kan se på den ene halvdel, kom jeg først til at snitte den forkerte vej, haha). Derefter gnubber du det med olie, flagesalt og timian eller hvad du nu har lyst til. Easy peasy 🙂
Spis det eksempelvis som tilbehør til:
Quinoasalat med kikærter og gulerødder
Grovtærte med broccoli og hytteost
Reklamelinks er markeret med*
Hasselback butternut squash
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 butternut squash
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 2 tsk tørret timian
Tilberedelse
- Skær græskaret over og fjern kernerne. Den kan du evt gemme dem og riste i ovnen med lidt olivenolie og salt.1 butternut squash
- Skær snit på tværs. Gerne en masse! Og prøv at skær så dybt som muligt.
- Gnid med olivenolie, salt og timian.2 spsk olivenolie,1 tsk flagesalt,2 tsk tørret timian
- Bag i ovnen i ca. 40 min ved 200 grader. Eller til det begynder at tage farve og du kan stikke en gaffel igennem.