Som du måske ved, er jeg igang med at blive bedre til at spise efter sæson, da der er rigtig mange postitive ting ved at spise dansk, lokalt og økologisk. Hver måned kører jeg et føljeton her på bloggen, hvor jeg gennemgår de danske grøntsager og frugter, der er i sæson. Det hjælper mig rigtig meget og giver mig et godt overblik. Det er nemlig ikke viden jeg bare sådan kan remse af uden cheat sheets. Endnu 😉
Spidskål, også kendt som sommerkål, er i sæson lige nu og det skal udnyttes, da sæsonen ikke er særlig lang i forhold til andre kåltyper.
Nem spidskålssalat med æble
Spidskål kan både anvendes rå i salater eller man kan stuve, dampe eller gratinere. Det har en ret mild smag, så det er et godt ‘begynder’ kål, hvis man er lidt skræmt ved tanken om ‘kål’.
Spidskålssalat
Nu til opskriften. Salaten her er super nem og det er altså ikke den dybe tallerken jeg har opfundet. Jeg tror efterhånden at spidskåls/æble/sesam kombinationen er blevet lidt af en klassiner, men det er der også god grund til!
Salaten er egenligt ret enkel, men har masser af smag og anvendelsesmuligheder. Spis den eksempelvis til fisk eller kylling.
Reklamelinks er markeret med*
Nem spidskålssalat med æble
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 dl sesam
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk honning
- 2 tsk sennep
- 1 spidskål
- 1 æble
- Salt og peber
Tilberedelse
- Rist sesam på en tør pande til de begynder at tage farve.1 dl sesam
- Bland dressingen imens. Hæld olivenolie, honning, sennep i en lille skål og smag til med salt og peber.1/2 dl olivenolie,1 spsk honning,2 tsk sennep,Salt og peber
- Snit spidskålet fint og hak æblet i små tern. Bland derefter det hele sammen i en skål. Det var det!1 spidskål,1 æble