Hvis du følger med på min Instagram, ved du også, at jeg har plukket en masse brombær i år. De er i sæson lige nu og de smager såååå dejligt. Det er som at gå og plukke slik direkte fra naturen. Jeg har dog en ‘dårlig’ vane med at spise et bær for hvert bær jeg gemmer, hvilket ikke er særligt effektivt, haha. Godt jeg har Tais med mig på rov!
Jeg har brugt de små vitaminbomber i smoothies og så er jeg også igang med denne brombær eddike som lige nu hygger på køl.
Brombær crumble uden sukker
Min nyeste brombær kreation er denne skønne brombær crumble uden sukker. Ingen brombær sæson uden en crumble 😉
Da kagen er uden tilsat sukker, er ikke lige så sød, som ‘almindelige’ crumbles, men det synes jeg bare er lækkert 🙂 Nu er jeg ikke ernæringsekspert, men jeg vil næsten tro, at den kan gå an som et anstændigt morgenmåltid 😉
Hvis du også har været på brombærjagt og ikke kan få dem spist, så kan de sagtens fryses. Eller du kan lave en masse små marmelader og give dem væk i gave 🙂
Er du glad for sunde sager uden tilsat sukker? Så se også disse opskrifter:
Sunde kokostoppe
Chokoladekage med quinoa
Raw gulerodskage
Fordele ved at spise brombær:
- De er antioxidanter
- De er rige på vitaminer, mineraler og fibre
- De smager godt!
- Du kan selv plukke dem og de er gratis
- De er gode for huden og modvirker dannelsen af rynker
Reklamelinks er markeret med*
Brombær crumble uden sukker
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 550 g brombær (frosne kan også bruges)
- 2 tsk vaniliepulver
- 150 g havregryn
- 100 g hvedemel
- 75 g smør
- 4 spsk flydende honning
- 1 håndfuld mandler
Tilberedelse
- Bland brombær med 1 tsk vaniliepulver og hæld dem over i et smurt tærtefad. Hvis du ønsker en sødere variant kan evt tilsætte noget sukker.550 g brombær
- Nu til dejen. Hæld havregryn, mel, 1 tsk vanilipulver over i en skål og tilsæt smør i små tern. Smuldre med dine fingre og tilsæt derefter honningen.150 g havregryn,100 g hvedemel,75 g smør,4 spsk flydende honning
- Fordel smuldredejen over brombærene.
- Hak mandlerne og drys over ‘dejlåget’ på kagen.1 håndfuld mandler
- Bag i ca. 25 min ved 200 grader (varmluft)