Jojo, den er god nok. Det har lykkedes mig at snige peanut butter ned i endnu en lækker gryderet 😉 Fordi, hvorfor ikke, hvis man kan slippe afsted med det? Haha.
Måske kender du allerede panang curry fra menukortet hos din lokale thai pusher? Ellers så synes jeg, du skal få retten prøvet med det vuns 😉 Det er en curry-ret lavet på kokosmælk og peanut butter som tilføjer en ekstra cremet konsistens. Her har jeg lavet en vegetar version, men retten smager også rigtig godt med kylling i, så det kan du bare tilføje, hvis du har lyst.
Vegetar panang curry med peanut butter
Jeg har puttet blomkål, squash, peberfrugter og gulerødder i, men du kan også sagtens eksperimentere med andre grønsager. Tror også det kunne være lækkert med eksempelvis broccoli, svampe og minimajs.
Jeg serverede retten (det lyder så fint. Det var jo egentligt bare aftensmad til Tais og jeg) med quinoa og ristede cashewnødder, men man kan også vælge blomkålsris eller brune ris…. Eller helt normale hvide ris, hvis man er så fræk 😉
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk panang curry med peanut butter
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Tilberedelse
- Hak løg, hvidløg og skær gulerødder i skiver. Steg i en stor gryde i lidt kokosolie og karry i ca 2 min.1 løg,2 fed hvidløg,2 gulerødder,Kokosolie til at stege i,2 tsk karry
- Tilsæt vand og boullion, blomkål i små buketter, squash og peberfrugt skåret i tern og lad det simre i 5 min..2 dl vand,1 tsk grøntsagsboullion,1 blomkål,½ squash,1 rød peberfrugt
- Tilsæt 1 dåse tomatpure, rød karry paste, kokosmælk og peanut butter.1 dåse tomatpure,3 tsk rød karry paste,1 dåse kokosmælk,2 spsk peanut butter
- Lad retten simre i ca. 15 min og smag til med evt mere karry eller curry paste.
- Server med eksempelvis quinoa, tørristede cashewnødder og frisk koriander
Noter
Tjek også min kategori med vegetariske gryderetter, hvor jeg har samlet alle mine favoritter.