Jeg har længe haft en rest røde linser liggende i min skuffe, der kiggede bebrejdende på mig. Ikke rigtig nok til at lave dahl (min go to ret med røde linser) eller nogen anden aftensmadsret.
Så fik jeg den glimrende idé at putte dem i en hummus, og det var sørme en glimrende idé. Det smagte nemlig rigtig lækkert 🙂
Linse hummus
Udover røde linser har jeg også puttet en dåse kikærter i, men det behøves ikke. Konsistensen bliver dog ikke helt så cremet, men mere flydende. Bestemt også lækkert.
Brug den som tilbehør til aftensmaden, i en sandwich eller gør som her, og server den som et sundt mellemmåltid med dine yndlings grønsager.
Det er også en genial måde at få tømt ud i grønsagsskuffen, så man undgår at smide grønsagsrester ud 🙂
Se også min opskrift på rødbedehummus her >>>
Hvad plejer du at bruge dine røde linser til, når du har en lille rest tilbage? 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Linse hummus
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 2 dl røde linser
- 1 spsk tahin
- ½ citron, saften
- 2 tsk spidskommen
- salt og peber
- 2 spsk creme fraiche
- 1 dåse kikærter
Tilberedelse
- Kog de røde linser efter anvisninger på pakken og lad dem køle af.2 dl røde linser
- Si vandet fra kikærterne og blend alle de andre ingredienser med linserne i en food processer. Smag til med salt, peber og evt mere citronsaft.1 spsk tahin,1/2 citron, saften,2 tsk spidskommen,salt og peber,2 spsk creme fraiche,1 dåse kikærter