Så skete det. Jeg fik brugt min halve pose hampefrø til noget. Den har ellers stået længe i skabet og kigget bebrejdende på mig. ‘Jeg bliver snart for gammel og du smider da ikke mad ud, vel? Og jeg er i øvrigt super sund!’.
Men jeg må indrømme, at jeg bare ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg mener, hampefrø. Det er da en lidt underligt ingrediens, er det ik’?
Pasta med hampefrøpesto
Men efter lidt research og en kodyl omgang pasta craving, så blev det til den her helt vildt lækre pesto med grønkål lavet på hampefrø, som jeg blandede med store lækre pasta lavet på durum og frisk spinat og stegt asparges.
Og det blev lige så lækkert, som det er sundt!
(for en endnu sundere udgave kan pastaen evt. byttes med fuldkorn eller en bønneversion)
Så vidt jeg kan læse mig til, så går hampefrø under superfood kategorien med sit indhold af protein, essentielle aminosyrer og omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Så bare spis løs!
Udover denne lækre pesto, kan man også bruge hampefrø i salater, smoothies, til at bage, vegetardeller, müsli…. Og hvad mere? 🙂 Det må I endelig tippe om i kommentarfeltet.
Reklamelinks er markeret med*
Pasta med hampefrøpesto
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 250 g pasta (rigatoni durumpasta)
- 125 g frisk spinat
- 250 g asparges
Pestoen
- 1 fed hvidløg
- ½ citron, saften
- 1 ½ dl hampefrø
- 1 dl olivenolie
- 75 g grønkål (hakket fint)
- Salt og peber
Tilberedelse
- Kog pastaen efter brugsanvisninger på pakken250 g pasta
- Steg den friske spinat på en pande i lidt olivenolie og hæld derefter den overskydende væske fra125 g frisk spinat
- Skær asparges i mindre tern og steg også i lidt olivenolie til de tager en smule farve250 g asparges
- Så skal pestoen laves:
- Blend, hvidløg, citronsaft, hampefrø, olivenolie og grønkål. Smag til med salt og peber1 fed hvidløg,1/2 citron, saften,1 ½ dl hampefrø,1 dl olivenolie,75 g grønkål
- Til sidst blandes det hele sammen og drysses med ekstra hampefrø