Pasta med hampefrøpesto

Så skete det. Jeg fik brugt min halve pose hampefrø til noget. Den har ellers stået længe i skabet og kigget bebrejdende på mig. ‘Jeg bliver snart for gammel og du smider da ikke mad ud, vel? Og jeg er i øvrigt super sund!’.

Men jeg må indrømme, at jeg bare ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge den til. Jeg mener, hampefrø. Det er da en lidt underligt ingrediens, er det ik’?

Pasta med hampefrøpesto

Men efter lidt research og en kodyl omgang pasta craving, så blev det til den her helt vildt lækre pesto med grønkål lavet på hampefrø, som jeg blandede med store lækre pasta lavet på durum og frisk spinat og stegt asparges.

Og det blev lige så lækkert, som det er sundt!

(for en endnu sundere udgave kan pastaen evt. byttes med fuldkorn eller en bønneversion)

Pasta med hampefrøpesto 1

Så vidt jeg kan læse mig til, så går hampefrø under superfood kategorien med sit indhold af protein, essentielle aminosyrer og omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Så bare spis løs! 

Pasta med hampefrøpesto 2
Pasta med hampefrøpesto 3

Udover denne lækre pesto, kan man også bruge hampefrø i salater, smoothies, til at bage, vegetardeller, müsli…. Og hvad mere? 🙂 Det må I endelig tippe om i kommentarfeltet.

Reklamelinks er markeret med*

Opskrifter med grønkål
5 fra 1 stemme

Pasta med hampefrøpesto

Pasta med hampefrøpesto er en pastaret med en super sund hampepesto lavet på grønkål og med asparges og spinat til.
Antal: 4 personer

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser 

  • 250 g pasta (rigatoni durumpasta)
  • 125 g frisk spinat
  • 250 g asparges

Pestoen

  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saften
  • 1 ½ dl hampefrø
  • 1 dl olivenolie
  • 75 g grønkål (hakket fint)
  • Salt og peber

Tilberedelse

  • Kog pastaen efter brugsanvisninger på pakken
    250 g pasta
  • Steg den friske spinat på en pande i lidt olivenolie og hæld derefter den overskydende væske fra
    125 g frisk spinat
  • Skær asparges i mindre tern og steg også i lidt olivenolie til de tager en smule farve
    250 g asparges
  • Så skal pestoen laves:
  • Blend, hvidløg, citronsaft, hampefrø, olivenolie og grønkål. Smag til med salt og peber
    1 fed hvidløg,1/2 citron, saften,1 ½ dl hampefrø,1 dl olivenolie,75 g grønkål
  • Til sidst blandes det hele sammen og drysses med ekstra hampefrø
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Udskriv
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery
Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments