Mit bedste tip mod madspild

Nu skal det handle om noget, der står mig nært. Nemlig bekæmpelsen af madspild. Jeg bruger mange timer om ugen i køkkenet. Jeg laver meget mad, køber meget mad og…. Smider meget mad ud. Desværre.

I hvert fald mere end, hvad jeg har lydt til at indrømme over for mig selv.

Det er ikke sådan, at jeg bevidst smider rester ud, for jeg gemmer altid, hvis vi har mad tilovers. Spildet sker når jeg simpelthen glemmer, hvad jeg har i køleskabet.

At der ligger et halvt løg, to rødbeder og en halv bøtte hytteost inderst inde.

Kender I det?

Så da Tais og jeg for nyligt så dokumentaren om madspild ’Just Eat it’ sammen, fik jeg det bedste tip, som har hjulpet rigtig meget på problemet 🙂

Stop madspild

Vi har nu en lille kasse med teksten ’Eat first’, hvor vi putter alle små rester, stumper og bidder i. Grønsager der er blevet slatne, et stykke ensomt rugbrød, resterne fra aftenen før og madvarer der nærmer sig sidste salgsdato.

Og det fungerer bare så godt! 😀 Nu har vi meget mindre spild i forhold til mad som vi glemmer.

Hver gang jeg åbner køleskabet og skal til at lave noget mad, så kigger jeg i kassen og ser, om der mon ikke er noget der, som lokker.

Det samme når jeg skal udvikle opskrifter til bloggen 🙂

Stop madspild

Og synes man min kasse er kedelig, så kan man selvfølgelig også skrive andet på den.

”Spis mig – jeg er dejlig”

”Age is nothing but a number”

You get the point 😉

Eller pimpe den med nogle klistermærker eller måske bare en lidt flottere håndskrift, haha.

Stop madspild

Det er så simpelt et råd, men alligevel så giver det bare så god mening.

For madspild er forfærdeligt kedeligt. Det kan vi vidst alle blive enige om.

Det er spild af penge, spild af mad (!), spild af ressourcer og spild af energi.

Hvert år smider vi i Danmark samlet 700.000 ton mad ud, som kunne være spist.

700.000 ton!

Og det er bare i lille bitte Danmark. Ud af de 700.000 ton kommer de 260.000 ton fra husholdninger. Det svarer til ca. 20% af vores samlede udgifter til mad.

Det er nogle vilde tal!

Og hvis du gerne vil dykke endnu mere ned i dem, så kan du læse mere på Stop Spild Af Mad.

Har du nogle gode råd til at bekæmpe madspild? Så skriv endelig en kommentar 🙂

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments