Grovtærte med broccoli og hytteost
Her er en opskrift på en grovtærte med broccoli, hytteost og pinjekerner. Jeg har et eller andet med tærter for tiden. Måske fordi jeg har fundet frem til en rigtig god bund (den jeg deler i denne opskrift), men også fordi det er så nem en ret og fordi man kan få tømt grønsagsskuffen for rester. Speaking of madspild.
Hvad er dit yndlingsfyld i tærter? Kunne godt bruge noget inspiration 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Grovtærte med broccoli og hytteost
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 50 g smør
- 2 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 1 dl vand
- 1 løg
- 1 hvidløg
- ½ broccoli
- 1 tsk karry
- 6 æg
- 2 tsk salt + peber
- 2 spsk hytteost
- 2 håndfulde pinjekerner
Tilberedelse
- Først skal bunden laves. Bland smør, grahamsmel, hvedemel og 1 tsk salt og smuldrer det med hænderne.50 g smør,2 dl grahamsmel,2 dl hvedemel
- Når det hele er blevet blandet godt sammen tilsættes 1 dl vand1 dl vand
- Fordel dejen i en smurt tærteform og prik huller i dejen med en gaffel
- Bag den ved 200 grader (varmluft) i ca 15 min.
- Nu til fyldet. Hak løg, hvidløg og broccoli. Steg det på en pande i lidt olivenolie i ca. 10 min. Tilsæt også karry1 løg,1 hvidløg,½ broccoli,1 tsk karry
- Imens det hygger på panden blandes 6 æg og piskes med salt, peber og 2 spsk hytteost6 æg,2 spsk hytteost
- Nu skal tærten samles. Hæld først grønsagerne over i tærtebunden og derefter æggemassen
- Drys med to håndfulde pinjekerner. Nogle af dem vil ryge ned i æggemassen, men det smager bare godt2 håndfulde pinjekerner
- Bag tærte ved 200 grader (varmluft) i ca 20 min.