Her er opskriften på en super nem og lækker aftensmad. Fyldte squash med krydret kødsovs bagt i ovnen med revet mozzarella. Sådan lidt pizza agtigt faktisk. What’s not to like?
Man kan også sagtens lave en vegetarisk version, hvor man fylder de udhulede squash med bønne eller linsefyld. En portion dahl fra dagen før kunne være super lækkert i 🙂
Fyldte squash – squash med kødsovs
Min kødsovs er rimelig traditionel og med mexi smag, men du kan sagtens putte diverse grønsager i og dermed skrue endnu mere op for sundhedsfaktoren.
Obs: Der er en del kødsovs tilovers, men man kan jo enten lave endnu flere squashbåde end jeg har gjort eller man kan fryse resten ned til en anden god gang.
Reklamelinks er markeret med*
Fyldte squash
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 3 squash
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 pose tex-mex krydderi
- 1 dåse tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse majs (en lille dåse)
- 2 håndfulde revet mozarella
- Salt og peber
Tilberedelse
- Halver de tre squash og udhul dem med en ske. Jeg brugte sådan en smart en til at lave små melonkugler med. Gem det du skraber ud. Pensl med olivenolie. Bag de udhulede squash ved 200 grader (varmluft). i ca. 15 min.
- Nu skal kødsovsen laves. Hak løg og hvidløg og steg i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød.
- Når kødet er brunet tilsættes det overskydende squash, tex-mex, tomat pure, hakkede tomater og majs. Lad kødsovsen simre i 10 minutters tid og smag til med salt og peber.
- Fyld squash med kødsovs (ca. 3 spsk i hver) og drys med mozzarella
- Der er en del kødsovs tilbage, som man kan gemme til næste dag eller fryse ned.
- Drys med revet mozzarella
- Sæt tilbage i ovnen og bag i yderligere ca 15 min.