Curry med quinoa og kartofler: quinoa fungerer bare
Jeg ved ikke, hvad det er med mig og quinoa, men jeg elsker simpelthen de små superfrø. Især de hvide af slagsen. Det er jo egentligt meget heldigt, for de er super sunde og udemærkede til kødfri retter – og sådan nogle prøver vi at spise flere af her i bageriet.
Denne her ret er en curry med quinoa, kartofler og grønt i form af bønner og spinat. Den er krydret med karry og gurkemeje og smager dejligt med en sjat creme fraiche og noget nanbrød. Hvis man er rigtig god, laver man hjemmelavet pandebrød. Mmh det smager også godt.
Find flere opskrifter på vegetar gryderetter her, hvor jeg har samlet en masse opskrifter med bælgfrugter.
Reklamelinks er markeret med*
Curry med quinoa og kartofler
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Tilberedelse
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem til de er møre, men ikke helt gennemkogte800 g kartofler
- Hak løg og hvidløg og steg dem i en stor gryde i noget olivenolie1 løg,2 fed hvidløg
- Efter 2 min tilsættes karry og gurkemeje2 tsk karry,2 tsk gurkemeje
- Når krydderierne er svitset tilsættes kokosmælk, vand, quinoa og boullion. Lad retten simre i ca. 15 min.1 dåse kokosmælk,1 ½ dl quinoa,1 dl vand,1 grønsagsboullion
- Tilsæt da 200 g. frosne bønner og lad retten simre i yderligere 5.200 g frosne bønner
- Tilsæt tilsidst kartoflerne og 75 g. frisk spinat. Rør rundt til det er faldet sammen.75 g frisk spinat
- Smag til med salt og peber og evt. mere karry eller gurkemeje.Salt og peber