Her har I min version på sund boller i karry med kylling – en vaskeægte hverdagsklassiker i nye og sundere klæder. Jeg elsker boller i karry, og det gør mine børn også. I denne version er bollerne lavet på hakket kyllingekød og havregryn, sovsen er lavet på kokosmælk og madlavningsfløde og så er der både gulerødder og broccoli i sovsen. Det er en virkelig lækker ret, og jeg laver den ofte herhjemme.
Sund boller i karry med kylling og grønsager
Boller i karry er en ægte hverdagsret, og der findes mange forskellige måder at lave retten på. I denne version på sund boller i karry med kylling er der skruet op for grønsagerne og smagen og jeg synes virkelig, det er en god måde at lave boller i karry.
Se også mine andre opskrifter på nem hverdagsmad lige her >>>
Jeg bruger broccoli og gulerødder, men du kan også sagtens bruge andre grønsager. Blomkål, porrer eller peberfrugter kunne eksempelvis også være lækkert. Hvis du serverer retten for nogen, som ikke er så gode til grønsager (eksempelvis børn), så kan man også blende sovsen med en stavblender. Så opdager de slet ikke, at der er sneget en god mængde grønt ind i retten. Smart.
Hvad kan man servere til sund boller i karry
Jeg serverede retten med blomkålsris, toppet med peanuts, men man kan jo slå sig løs med tilbehøret og toppingen 🙂
Her er nogle forslag til toppingen:
– Æble i tern
– Kokosmel
– Rosiner
– Mango
– Cashewnødder
– Soyaristede mandler
Reklamelinks er markeret med*
Sund boller i karry med kylling
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Tilberedelse
- Først laves bollerne. Et løg hakkes fint og kyllingekød, løg, æg, havregryn, peber og salt blandes i en skål.
- Opløs en grønsagsbouillon i en stor gryde med kogende vand. Form kyllingebollerne (ca. 1 lille spsk pr stk.) og plop dem ned i vandet. Der bliver ca. 14 stk.
- Kog dem i ca. 10 minutter. De stiger automatisk op til overfladen af vandet og brug derefter en gaffel til at lægge dem over på en tallerken.
- Imens laves sovsen. Steg 1 hakket løg og 2 hakket fed hvidløg i olien. Når de er blevet bløde tilsættes 2 spsk karry. Husk, at man altid kan tilsætte mere, men ikke mindre.
- Skær broccoli og gulerødder i små tern og lad det stege i ca. 5 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og madlavningsfløde.
- Tilsæt nu kyllingebollerne og lad retten simre i yderligere 10-15 minutters tid. Smag til med salt, peber og evt. ekstra karry.
- Husk også at lave tilbehøret. Evt en grøn salat, kogte ris eller quinoa.
Noter
Kan sund boller i karry med kylling fryses?
Ja, retten kan sagtens fryses. Du kan enten fryse resterne fra aftensmaden, eller du kan gøre det, at du lader bollerne koge i ekstra 10-15 minutter. Altså til de er færdige. Samtidigt laver du sovsen færdig, så du kan fryse boller og sovs for sig. Så kan du nemmere styre mængderne, når du tør retten op.
Andre opskrifter på sunde og nemme hverdagsretter
Er du på udkig efter flere nemme og sunde hverdagsretter, så har jeg masser af opskrifter her på bloggen, som jeg selv laver igen og igen til min familie og venner. Her har jeg udvalgt en håndfuld, som jeg håber kan inspirere 🙂