Et af punkterne på min alenlange food-to-do list har længe været at prøve at lave en chia marmelade, for jeg ELSKER nemlig marmelade 😀 Marmelade fra supermarkederne er desværre ofte spækfyldte med sukker, men så er det jo godt, at man kan lave et langt sundere alternativ på nul komma fem. Denne sukkerfri chia-marmelade er lavet på hindbær, men du kan bruge lige præcis den slags bær, du bedst kan lide.
Sukkerfri chia-marmelade: chiafrø er et super alternativ til en sukkerholdig marmelade
Hvis du ikke kender til chiafrø, så er det nogle små hårde superfood frø (de ligner lidt birkes), der svulmer op og har en gelerende effekt, hvilket gør dem perfekte til eksempelvis marmelade 🙂
Vi havde inviteret T’s familie til brunch i lørdags, hvor jeg havde lavet små glas med vanilje yoghurt, glutenfri müsli, blåbær og en klat af denne marmelade på, og det var altså en succes 🙂 Så den kan både bruges på brød og knækbrød, men også til topping på yoghurt eller grød.
Her kommer opskriften 🙂
Reklamelinks er markeret med*
Sukkerfri chia-marmelade
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 200 g frosne hindbær
- 1 dl vand
- 1 tsk perfekt sød
- ½ tsk vaniliepulver
- 2 spsk chiafrø
Tilberedelse
- Hæld alt undtaget chiafrø i en gryde og kog i ca. 10 min eller til halvdelen af væsken er væk.200 g frosne hindbær,1 dl vand,1 tsk perfekt sød,1/2 tsk vaniliepulver
- Hæld det over i en skål og lad det køle lidt af. Tilsæt derefter chiafrø og rør godt rundt.2 spsk chiafrø
- Lad det køle helt af og hæld det så på glas.