En sund og lækker vegetarisk pastasalat med fuldkornspasta, vendt i en cremet tahindressing. Den er fuld af sprød grønkål og ovnbagte søde kartofler.
Spis den til aftensmaden med nogle vegetarfrikadeller til eller kold til frokosten dagen efter.
Vegetar pasta med grønkål og søde kartofler
Jeg er vild med denne vegetariske pastasalat, som indeholder mange forskellige teksturer og smage. Her har jeg brugt en fuldkorns fusillini (fancy ord for skruepasta), men du kan bruge lige præcis den type pasta, du har lyst til.
Jeg ELSKER tahin og tahindressing, så jeg har kombineret to kærligheder i denne ret. Pasta og tahin. Faktisk fire, da jeg også elsker grønkål og søde kartofler.
Tilbehør til vegetarisk pastasalat
Du kan servere denne pastasalat til alt muligt. Du kan også bare vælge at spise den som et måltid i sig selv. Jeg ville nok personligt tilsætte nogle flere proteiner. Eksempelvis i form af ovnbagte kikærter, som du kan putte i ovnen sammen med de søde kartofler.
Ellers kan jeg anbefale at spise den med rødbedebøffer, linsefrikadeller med grønne linser, disse vegetariske majsdeller eller mine blomkålsfrikadeller.
Vegetariske pastaretter
Tjek også mine andre opskrifter på vegetariske pastaretter. Der findes så mange forskellige muligheder 🙂
- Pasta i tomatsovs med røde linser
- Vegetariske fyldte pasta i tomatsovs
- Vegetarisk one pot pasta
- Pasta i rødbedesovs
Kig også her for endnu flere nemme vegetarretter.
Opskrift på vegetarisk pastasalat
Reklamelinks er markeret med*
Vegetarisk pastasalat med grønkål, søde kartofler og tahindressing
(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g søde kartofler
- 200 g grønkål
- 250 g fuldkornspasta
- 3 spsk tahin (her har jeg brugt lys tahin)
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk soya
- 3 fed hvidløg
- ½ dl vand
- 1 spsk citronsaft (eller limesaft)
- flagesalt
- Olivenolie
- sesam til at drysse med
Tilberedelse
- Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft. Vask de søde kartofler og skær dem i mundrette tern. Drys dem med olivenolie og flagesalt og bag dem i ovnen i ca. 25 min. Eller til de er sprøde udenpå og bløde inden i.
- Skyld grønkål og pil bladene af stænglerne. Hak bladene groft og drys dem med lidt olie og salt. Put dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 10 minutter. Eller til de er blevet sprøde. Pas på, det kan gå ret hurtigt lige pludseligt.
- Kog pastaen imens.
- Så skal tahindressingen laves. Hak hvidløget fint og bland hvidløg, tahin, olivenolie, soya, vand og citronsaft.
- Når alt er klar blandes alle ingredienser i en stor skål.
- Drys salaten med sesam.
Noter
- Den kan både spises lun og kold. Det er dog bedst frisklavet, da dressingen så er mest cremet.
- Der findes både mørk og lys tahin. Den lyse er lavet af afskallede sesamfrø og den mørke er lavet af uafskallede sesamfrø. Jeg har brugt den lyse her, og det er også den jeg generelt er mest til. Begge dele kan dog bruges. Den mørke kan godt være lidt mere tyk i konsistensen (i hvert fald dem jeg har prøvet), så du skal muligvis tilsætte ekstra vand til dressingen.