I august og september sidste år...

Butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter

Butternut squash suppe suppe2 suppe3

Øv for en våd september dag vi har haft i dag! Hvad sker der lige for de dage, hvor det bare står ned i tykke stråler fra morgen til aften. Er det ligesom ikke en søndagsting?

Men hvis man nu skal vende det dårlige vejr til noget positivt, så er det, at det nu igen er blevet suppe-vejr. Og jeg elsker suppe! Også selvom T ikke synes det tæller for et ordenligt måltid (er det en mande ting?).

Jeg har tyvstartet på græskarsæsonen (jeg når at blive såååååå træt af dem jo!) og har lavet en dejlig butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter.

Og så tænker du nok; Spirulina, hvad er det? Bare rolig, det tænkte jeg også. Men den er en type pulveriseret alger, der går under superfood kategorien. De har et dobbelt så højt proteinindhold som kød og giver et calcium boost. Man kan sige rigtig meget positivt om det mørkegrønne guld, men godt, det smager det altså ikke! Haha. Dog sker der noget med smagen, der fremhæver den røgede umami smag, der man bager med det, så de ristede kikærter her er rigtig lækre 🙂

Se også min opskrift på sund minestronesuppe, nem instant suppe og cremet karry-suppe.


Opskrift på butternut squash suppe med ristede spirulina kikærter


Det skal du bruge:

Til kikærterne:
1 dåse kikærter
1 tsk spirulina
1 spsk olivenolie
1 spsk havsalt

Til suppen:
2 løg
2 fed hvidløg
1 butternut squash
½ tsk. tørret chili
1 tsk. tørret ingefær
3 dl. vand
1 grønsagsboullion
1 dåse kokosmælk

Så nemt er det:
1.
Si væsken fra kikærterne og dup dem med køkkenrulle, så de bliver tørre.
2. Drys dem med spirulina, olivenolie og salt og bland godt sammen.
3. Bag dem i en badepande ved 200 grader i ca. 15 min. eller til de bliver sprøde
4. Nu til suppen. Hak løg og hvidløg groft og svits i noget olivenolie i en stor gryde.
5. Skør græskaret i tern (det skal ikke skralles) og vend det i gryden sammen med chili og ingefær. Svits i 5 min.
6. Tilsæt 3 dl vand, boullion og lad det simre i ca. 30 min.
7. Blend suppen og tilsæt derefter kokosmælk og salt og peber efter smag.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I august og september sidste år...