Nem bagt havregrød med hindbær

Fried rice quinoa

friedquinoa1 friedquinoa2 friedquinoa3 friedquinoa4
Måske kender du allerede retten fried rice, som man kan få mange asiatiske steder. Hvis ikke, så kan jeg fortælle, at det er en ret som består af stegte ris, grønsager og kylling vendt i æg. Her har jeg forsøgt mig med en sundhedsoptimeret version, hvor jeg har byttet de hvide ris ud med hvid quinoa, så altså fried rice quinoa. Retten smager hammer godt og er allerede blevet en hverdagsklassiker her i bageriet. T har heldigvis også godkendt – det gjorde han ved at spise nogle kæmpe portioner 🙂 Fried rice quinoa er nem at lave og så smager retten både godt varm og kold, så den kan også sagtens bruges til madpakken.

Her kommer opskriften 🙂

Det skal du bruge (til ca. 4 portioner): 
2 dl. hvid quinoa
450 g. kylling
5 æg
4 dl. optøede ærter
2 fed hvidløg
1/2 broccoli
1 stort løg
2 store gulerødder
4 spsk. sesamolie
4 spsk soya

Så nemt er det:
1.
Start med at kode quinoaen efter anvisninger på pakken 
2.
Skær kyllingen i små tern og steg den på en pande til den er færdig. Krydr med salt og peber 
3. På en anden pande laves der røræg af de fem æg. Sær rærægmassen til at køle af. 
4.
Hak hvidløg fint, hak løg i chunky stykker, skør broccolihovedet i mindre stykker og skær gulerødderne i små skiver, som du halverer. 
5.
Steg hvidløg, løg, ærter, broccoli og gulerødder på en pande til det hele begynder at blive blødt og let sprødt.
6.
Når quinoaen er færdig blandes grønsager, quinoa, kylling og røræg sammen på en pande. Steg i ca. 5-7 minutter. 
7.
Lige inden retten tages af blusset tilsættes soya og sesamolie

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem bagt havregrød med hindbær