Min sundhedstemperatur

Karameldrøm med tahin og flagesalt

 photo 11260596_1170138353019862_1409306154_n_zpsxectbusj.jpg photo 12950334_1698250460463222_1236978008_n_zpsct5s1ea9.jpg photo 12950477_263249240675407_244145063_n_zpsigp6btce.jpg

Idag er det mors dag (hvilket jeg kun har husket, fordi min mor har mindet mig om det intet mindre en 10 gange inden for den sidste uges tid), så hvis du gerne vil gøre noget ekstra rart for din mama, så kan du jo bage en kage til hende 🙂 Eller købe dig fattig i en gave, som hemmeligt også er til dig selv. Ahem….

Denne kage med tahin-karamel og flagesalt er nok den bedste sund(ere) kage, jeg nogensinde har lavet. Det søde fra dadlerne med den fede smag fra sesamcremen (tahinen) er ren magi, når det møder den sprøde flagesalt. Kagen står på frys, og når man har lyst til et stykke, så tager man den bare op, og skærer sig et. Aka ingen stress over, om kagen bliver spist op (og desværre heller ingen undskyldning for at spise fire stykker 😉 )

Det skal du bruge (til 1 kage):

Til bunden: 
150 g. hasselnødder
6 dadler
1 dl. kokosmel
2 spsk. tahin

Til fyldet:
1 1/2 dl. tahin fra Urtekram
1 dl. agavesirup
1/2 dl kokosolie
1 tsk. havsalt

100 g. mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
Ekstra flagesalt

Sådan gør du:
1. Rist hasselnødderne på en pande til de tager let farve. Lad dem derefter køle af.
2. Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, hasselnødder, kokosmel og tahin.
3. Så er bunden lavet 🙂 Pres den ned i en tærteform om sæt den på frys.
4. Nu til fyldet. Bland tahin, agavesirup, salt og kokosolie og rør godt rundt. Kokosolien skal være flydende, så det kan være, at du lige skal varme den i en gryde.
5. Hæld det over bunden og sæt tilbage på frys.
6. Efter en times tid smeltes chokoladen sammen med kokosolie og hældes ovenpå, som det sidste lag. Drys med flagesalt og sæt på frys igen.

Tahin fra Urtekram er modtaget i gave 

   

10 kommentarer

  • Emilie

    Den ser vildt lækker ud! 🙂 Bruger du almindelig eller smagsneutral kokosolie?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Beetroot Bakery

      Tak – den er virkelig også god 🙂 Jeg brugte smagsneutral olie, men dy kan jo også bruge almindelig, hvis du gerne vil have en kokossmag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Tak 🙂 Jeg har lavet den i dag. Sygt lækker!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Beetroot Bakery

      Det er jeg glad for at høre 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ea

    Ej, jeg er totalt vild med den! Har du andre opskrifter ala den her, jeg skal prøve at lave? Hehe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Det lyder som en perfekt kage til min mor, der elsker sesam – den må jeg prøve at lave til hende næste gang, jeg kommer hjem 🙂 Hvor stor er din form sådan ca.? Og hvilken er din favorittahin? Jeg har nemlig endnu ikke rigtig haft succes med tahin i mit køkken.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Beetroot Bakery

      Hej Johanne, Så er dette en god kage 😉 Min form er ca. 25 cm, i diameter. Jeg har brugt Urtekrams, og den synes jeg er rigtig god, og så har den også en fornuftig pris.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Hej:-)

    Det ser alt for lækkert ud! Jeg tænkte dog på om du kender til at alternativ til hasselnødderne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Beetroot Bakery

      Hej Kathrine, Tak 🙂 Jeg har ikke selv prøvet andre versioner, men tror bestemt, at den også smager godt, hvis du bytterne hasselnødderne ud med eksempelvis mandler 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min sundhedstemperatur