Med Danpo i køkkenet

Opskrift: Sund minestronesuppe

 photo 12139678_544301669068341_1005633054_n_zpsur3tfys6.jpg
Der er ikke noget, som at sidde og varme sig med en varm skål suppe, når det rusker i træerne udenfor og regnen trommer på vinduerne. Jeg er selv svært glad for ministrone, da jeg godt kan lide, at der er tekstur i suppen, og at man kan variere den alt efter, hvilke grøntsager man har i køleskabet. Jeg har brugt squash, gulerødder og grønne bønner i denne version, men man kan også sagtens bruge selleri, spinat, porre og diverse rodfrugter. Der er ingen pasta i min version, men derimod store lækre butterbeans fyldt med protein.

Jeg beklager det lidt underlige lys på billedet, men når jeg kommer hjem fra arbejde, så er det allerede bælgmørk, og det er ikke noget mine madbilleder kan lide 🙁 Grrrrr!

Det skal du bruge (til ca. tre portioner)
2 spsk. rapsolie
2 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. oregano
1 tsk. salt
6 dl. vand
1 spsk. grønsags bouillon (herbamare)
1 dåse hakkede tomater
2 gulerødder
1 squash
1 håndfuld friske grønne bønner
1 dåse butter beans
1 pakke kalkunbacon

Sådan gør du: 
1. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde i rapsolien i et par minutter. Tilsæt oregano, salt, vand, bouillon og en dåse hakkede tomater. Rør rundt indtil bouillonen er opløst.
2. Skær gulerødder og squash i skiver og tilsæt dem suppen sammen med butterbeans. Lad det stå og simre.
3. Imens skæres toppen og bunden af de grønne bønner og de kommes ned i en gryde med kogende vand. Et par minutter er nok. Skær dem derefter i mindre stykker og put dem ned i suppen. Nu skal den bare stå og hygge sig indtil den er færdig. Jeg kan godt lide, når grønsagerne er kogt helt bløde, mens andre foretrækker, at de stadig har bid. Ønsker du den skal have en smule ‘umph’ kan du tilsætte noget chilipulver.
4. Skær baconen i strimler og steg det på en pande i en smule olie.

   

1 kommentar

  • Hvilken god idé at skifte pasta ut med butterbeans! Jeg er vild med minestronesuppe, men den version har jeg aldrig prøvet. Det må jeg teste!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Med Danpo i køkkenet