Glutenfri peanut butter/white chokolade cookies

Opskrift: Salat med gedeost og søde kartofler

 photo 12093330_481145225388679_861498305_n_zpsvofnkblk.jpg photo 12120505_430569757140634_1506228949_n_zpslvdctvrz.jpg photo 12145135_914789881929926_256057458_n_zps7o1vyo5l.jpg
Nogle gange fungerer retter bedst, når de er holdt helt simple. Sådan har jeg det med denne her gedeostesalat, som er inspireret af en salat, jeg fik serveret i London, og som jeg ikke har kunne lade være med at drømme om siden. Den friske sprøde bund med rucola, cherrytomater og asparges vendt i balsamicoeddike, står lækkert til de bløde søde kartofler, den fede gedeost og de sprøde cashewnødder. Meget enkelt, men rigtig godt!

Opskriften er mit bud på en lækker måltidssalat med ost som grundstof til Ost og Kos opskriftkonkurrence. Har du en madblog, så tjek den lige ud! Det er en ret sjov idé, og så er enhver undskyldning for at spise ost altid velkommen i min bog 😉

Det skal du bruge (ca. 3 portioner): 
3 søde kartofler
4 spsk. olivenolie
1/2 tsk. urtesalt
1 bundt asparges (ca. 11 stk.)
1 bæger rucola (100 g.)
10 cherrytomater
1 rulle gedeost (180 g.)
1 håndfuld cashewnødder
2 spsk soya
3 spsk. balsamicoeddike
Salt & peber

Sådan gør du: 
1. Forvarm ovnen på 200 grader. Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i både. Drys med 2 spsk. olivenolie og 1/2 tsk. urtesalt (eller havsalt) og gnub kartoflerne godt. Sæt dem i ovnen i et ovnfast fad i ca. 35 min. Rør rundt undervejs.
2. Knæk enderne af de grønne asparges og skær dem i skiver a ca. 3 cm. Steg dem på en pande med 2 spsk. olivenolie og smag til med salt og peber. Steg dem i ca. 5 min ved høj varme.
3. Skyl rucolasalaten (grundigt – vi er ikke interesserede i ekstra crunch 😉 ) og hæld den over i en stor skål. Halver tomaterne og tilsæt dem salaten.
4. Skær gedeosten i skiver af ca. 1,5 cm og put dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 15 min. ved 200 grader. Hvor længe de skal have kommer nok meget an på din ovn, men jeg prøvede at time det, så de blev færdige samtidigt med kartoflerne.
5. Tørrist cashewnødderne på en pande og når de begynder at tage farve slukkes der for blusset. Tilsæt derefter 2 spsk. soya.
6. Tilsæt de grillede asparges til salaten og hæld 3 spsk. balsamicoeddike i. Bland det hele godt sammen.
7. Når kartoflerne og osten er gylden brune, så er salaten klar til at blive serveret.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri peanut butter/white chokolade cookies