Fem piger et par jeans

Plantain foccaciabrød

 photo 11246316_1033719510001550_478244047_n_zpsihlkcx1d.jpg photo 11356728_889771327780247_2078142857_n_zpswqoeb8al.jpg
For lidt tid siden lagde jeg et billede af dette brød på Instagram og spurgte, om I kunne gætte, hvilken frugt det er lavet af? Det var der ingen der kunne, men her har I så svaret 🙂 Dette svampede foccaciabrød er lavet af plantain, også kendt som madbananer. Den havde I ikke lige set komme hva’ 😉 Den går også under navne ‘Den Caribiske kartoffel’, fordi den kan indgå istedet for kartofler i mange retter.

Efter at have gået forbi de store, umodne, funny looking bananer hundredevis af gange i diverse grønthandlere, fik jeg lyst til at prøve at udforske, hvad man egenligt kan bruge dem til. Brød er i hvert fald et godt bud 🙂 Det var super nemt og har en dejlig svampet konsistens. Lidt som en god chokoladekage. Smagen er svær at forklare, men den er anderledes. På en god måde.

Hvis I er blevet nysgerrige på plantain, så har I opskriften her:

Det skal du bruge (til 1 foccaciabrød): 
3 æg
1 tsk. salt
3 medium str. madbananer
1/2 tsk. bagepulver

Olivenolie
Flagesalt
Frisk rosmarin
Oliven

Sådan gør du: 
1. Skræl madbananerne og skær dem i skiver. Blend dem sammen med æg med en stavblender. Tilsæt salt og bagepulver. Rør godt rundt.
2. Smør en lille form med olivenolie og hæld dejen i. Forbag brødet i ca. 10 min ved 180 grader.
3. Tag brødet ud og drys med olivenolie, flagesalt, oliven (som presses let ned i dejen) og frisk rosmarin.
4. Bag brødet i yderligere 25 min.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem piger et par jeans