Opskrift: Æggefri æggesalat

Opskrift: Rødbedehummus

 photo 11950582_170668539935074_1144005125_n_zpsf8nyjnnt.jpg photo 11324411_1622630641337692_1494093140_n_zpskp7smsnl.jpg

Endelig kom den. En meget oplagt opskrift til bloggen; rødbedehummus 🙂 Jeg har netop spist den sidste lille skefuld til frokost i dag – og selv på tredjedagen smager den godt og har bevaret den flotte farve. Mine kollegaer synes det var en noget så fin madpakke, jeg havde med!

Hvis man har børn, der ikke er så gode til grønsager, så kan man jo prøve at sælge den som prinsessesmør. Bare en lille tanke 🙂

Det skal du bruge: 
1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
1 stor spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
2 spsk. citronsaft
3 tsk. æbleeddike
1/2 dl. olivenolie
1 tsk. salt
2 store rødbeder
Evt. nogle nigella frø til at drysse ovenpå

Sådan gør du: 
1. Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde. Det tager noget tid før de bliver møre, så derfor er det vigtigt, at man starter med at få sat dem over.
2. Hæld vandet fra kikærterne og bland de resterende ingredienser. Blend med en stavblender.
3. Når rødbederne er møre hældes vandet fra og så skal de lige køle af.
4. Tilsæt rødbederne til hummusen og blend til den får den ønskede konsistens. Nu skulle den gerne have den fineste lyserøde farve 🙂

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift: Æggefri æggesalat