Annonce

Spinatroulade

Denne opskrift på spinatroulade med smøreost, skinke og ruccola har jeg lavet en hel del gange. Det er en sund, nem og dejlig let madroulade, som kan varieres alt efter, hvilket fyld man vælger at putte i. Jeg giver nogle bud senere i dette indlæg, hvor jeg også kommer med vegetariske forslag.

Rouladen er genial til frokost eller et brunchbord. Den kan også bruges i madpakken, da den spises kold. Den er spækket med proteiner og så er den glutenfri. Uden at være ekspert, så er jeg ret sikker på, at den også er LCHF venlig, men det må du hellere lige selv tjekke op på.

Opskrift på spinatroulade med skinke

Du forbinder måske mest roulade med dessert. Måske endda de der helt billige roulader fra supermarkedet, som kan holde i evigheder. Det eneste denne her spinatroulade har tilfælles med dem med chokolade og hindbær er formen. Denne madroulade består af spinat, æg og salt og peber. That’s it. Og fyld selvfølgelig. Men selve ‘dejen’ består af en hulens masse spinat, som er blevet blendet og vendt med piskede æggehvider. Hvis du godt kan lide spinat, så tjek forresten også alle mine opskrifter med spinat her.

Når den har været i ovnen og er kølet af, så kan man nemt rulle dejen, uden at den knækker. Bare man sørger for at sprede dejen godt ud på bagepladen, når man bager den, så den ikke bliver for tyk. Når den er kølet af, er det bare med at fylde den med dit yndlingsfyld. Jeg kan godt lide denne kombination, som er super klassisk.

Spinatroulade

Forslag til madroulade fyld

Som skrevet, så kan man putte mange forskellige slags fyld i sådan en her spinatroulade. Her kommer nogle forslag, men du kan helt sikkert selv fortsætte listen:

  • Kylling, smøreost og spinat
  • Laks, smøreost og ruccola
  • Tunmousse
  • Hummus, spinat og soltørrede tomater
  • Hakkede oliven og smøreost

Jeg vil helt klart anbefale, at man har en smørrelse i af en art, da den ellers ikke vil hænge sammen, når man ruller den. Det kunne eksempelvis være smørreost (der findes en masse med forskellige smage også) eller en hummus/bønnespread. Jeg har flere opskrifter lige her.

Reklamelinks er markeret med*

Spinatroulade
5 fra 1 stemme

Spinatroulade

Super lækker opskrift på spinatroulade med smøreost, skinke og ruccula. Server den til et lækkert frokostbord eller til en salat.

(Tilberedningstid kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
30 minutter

Ingredienser 

  • 450 g frossen spinat
  • 4 æg (delt op i æggeblommer og æggehvider)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 200 g smøreost
  • 150 g skinke
  • 1 håndfuld ruccola

Tilberedelse

  • Tø spinaten op i en gryde og pres derefter al væsken ud.
  • Lad spinaten køle lidt af og bland den med salt, peber og æggeblommer i en food processer og blend det.
  • I en anden skål piskes æggehviderne, så de bliver stive.
  • Vend derefter forsigtigt hviderne i spinatblandingen, så det bliver en rigtig luftig ‘dej’.
  • Fordel massen på en bageplade med smurt bagepapir. Den skal være ca. 1/2 cm høj.
  • Bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 13 minutter og lad den køle helt af.
  • Smør med smøreost og fordel skinke og ruccola på bunden. Rul den derefter ligesom en normal roulade og skær ud i skiver på ca. 1-1,5 cm.
Kunne du lide opskriften?

(Klik på stjernerne for at bedømme)

5 fra 1 stemme
Pin Del Print
Har du lavet opskriften?Jeg vil elske at se, hvad du har kreeret! Tak mig gerne på @beetrootbakery, så jeg kan følge med eller brug hashtagget #beetrootbakery

Tilbehør til madroulade med skinke

Som jeg også skrev først i indlægget, så kan denne madroulade både serveres morgen og middag. Egenligt også aften. Faktisk serverede jeg den for min mands forældre en af de første gange, vi havde dem ovre på besøg. Det var i vores lille et-værelses på Nørrebro. Åh, det var tider. Men nok om det! Lad mig i stedet dele nogle forskellige forslag til, hvad man kan servere den med.

Det kunne eksempelvis være disse ovnbagte broccoli hapsere, sprøde pomfritter af søde kartofler, en salat med spidskål, avocado og cashewnødder eller hvad med denne rødbedesalat med feta og sesam. Så er der ligesom dømt rent farvefest på tallerkenen.

🍲🍽️

Sammensæt din egen vegetariske madplan

Prøv den nye funktion på siden, hvor du nemt kan sammensætte din egen madplan og trykke alle ingredienser i indkøbskurven med det samme? Endda få det hele leveret lige til døren? Klik herunder for at gå til siden, lav din egen vegetar madplan og klar ugens indkøb på få minutter!

Del med nogen du holder af
Katharina Kjeldgaard
Katharina Kjeldgaard

Hej, jeg hedder Katharina og det her er min vegetariske madblog, hvor jeg deler alle mine bedste opskrifter på vegetarisk hverdagsmad og diverse lækkerier.

Jeg håber, du bliver inspireret af mine opskrifter til at lave sund hverdagsmad uden lange ingredienslister. Mad der smager godt og som alle ved bordet har lyst til at spise. Jeg er især glad for at lave mad med grøntsager og masser af bælgfrugter.

Om du er garvet eller ny i køkkenet, så håber jeg, at du kan finde nogle nye favoritter her på siden.

Til dagligt deler jeg opskrifter her på siden og på min IG. Derudover samarbejder jeg med diverse virksomheder og hjælper dem med at producere opskrifter og sprede budskabet om grønne produkter.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments