Kikærteboller uden mel

Min bedste opskrift: Asofie.dk

Denne uge har jeg inviteret Anne Sofie fra bloggen Asofie.dk til at dele hendes bedste opskrift med os. Jeg elsker at følge med hos Anne Sofie, for jeg bliver altid i godt humør, når jeg klikker forbi hendes blog. Hun er sjov, skør (på den gode måde), ægte, ærlig og har et dejligt stort smil! Hun har faktisk lige udfordret sine læsere til at smile noget mere i hverdagen – især når det hele ser sort ud. Challenge acceptet!

Her har I et mini interview, hvor jeg har spurgt Anne Sofie ind til hendes madvaner, og om hun nogensinde har scoret i fitness centret…

 photo 49cd108a-4a1d-4bd2-a212-abc80acf5ffa_zpsef6fb977.jpg
Lever du efter nogle specielle madprincipper?
Mit umiddelbart svar var et rungende nej, men det er faktisk løgn, for lige tiden lever jeg i den grad efter specielle madprincipper, da jeg følger en kostplan udarbejdet af en vanvittigt dygtig personlig træning som led i et personlig træningsforløb.

Følger du mange madblogs/sundhedsblogs? Og I så fald hvilke?
Ærligt; så nej, det gør jeg faktisk ikke – jeg læser flest blogs, som tilbyder en blandede pose bolsjer. Jeg er vild med blogs som Twinpeaks, You Better Be Fierce, Emily Salomon, Sofies blog, Emma Martiny, Rockpaperdresses og Sneglcille.

Går det nogensinde galt, når du eksperimenterer i køkkenet?
Nu lyder det jo som om, at jeg ser mig selv som en gourmetkok, hvilket ikke er tilfældet, men jeg kan faktisk ikke komme i tanke om noget. Måske fordi jeg ikke eksperimenterer så meget for tiden? Jeg eksperimenterede dog i en periode meget med ”poppede” versioner af brød og kage – altså uden mel og andre sager, lad os bare sige, at de fleste endte i fryseren, uden at komme op igen. Madspild big time.

 Har du nogensinde scoret i et fitnesscenter? 😉
Jeg har ”scoret” et par uopfordrede telefonnumre, upassende invitationer, og mærkelige venneanmodninger på Facebook, jeg ikke fatter, hvordan er havnet på min profil, men det er sgu altid dem, man ikke håbede på 😉

Hvordan ser sådan en træningsuge ca. ud for dig?
Jeg styrketræner 4-5 gange ugentligt med fokus på genoptræning af skader og muskelopbygning, ved siden af laver jeg 1-2 gang ugentlig intervaltræning/ METCON. Mit program varierer meget, men der er altid mindst 1 hviledag – hellere en for meget end en for lidt. Jeg træner fordi, det er noget nær mit yndlingstidspunkt på dagen. En lille boble, hvor man har lov til bare at være sig selv og lukke af for alt andet end det, man laver i nuet.

Er der noget mad du ikke kan lide?
Jeg har altid været altædende, det eneste jeg kan komme i tanke om, er koriander, men dem er jeg ved at lære at fortære 🙂

Hvad er din største guilty pleasure?
Hmm, det er svær (altså at vælge én), måske det, at jeg kan spise peanut butter til alt. Ellers banker mit hjerte lidt hurtigere, når øjet spotter Djunglevrål og chokolade (vi snakker alt fra 90% mørk chokolade, dog ikke 100%, til Dumle, Toblerone og Guldkarameller). Jo, og så kan jeg ikke lave cookiedej uden at spise det meste af dejen…

Tænker du generelt meget over, hvad du spiser?
Ja, ja det gør jeg nok. Lige nu spiser jeg jo efter en kostplan for første gang i mit liv, hvilket til min store overraskelse passer mig perfekt. Jeg tænker over at give min krop den bedste forudsætning for at fungere optimalt ved at fylde den med en masse gode sager. Og så er jeg måske lidt en øko-freak, i hvert fald det meste af tiden. En masse grøntsager, kød, skyr, æg, nødder og ris, så er jeg godt kørende 🙂 Okay, og et par kosttilskud.

Hvornår føler du dig allermest sund?
Det gør jeg, når jeg ikke lader mig påvirke af omverdenens syn på mig, men lytter til min mavefornemmelse og danser i underbukser. Når jeg smiler af mit spejlbillede, og i spejlbilledet ser en glad og stærk krop.

Hvilken opskrift fra din blog er du særligt glad for? Og hvorfor?
Jeg er vild med alle de ”hverdagsopskrifter”, der ligger og hygger sig på bloggen, men en sikker vinder er de koldhævede boller. Mums, de er fantastiske og skal selvfølgelig spises varme med en masse smør. Selvfølgelig 🙂

Opskrift: 

 photo a8a5072d-b4f8-4e2b-a116-940409193f9d_zpsf12359b1.jpg

Jeg overvejede at dele melet op i dl, men det jeg godt kan lide ved at bage er, at det er lidt et sats hver gang. Nogle gange bliver det fantastisk. Som her. Andre gange; not so much. Omkring forholdet mellem melet, er der mest ølandshvedemel i, så rugmel og så hvedemel. Prøv jer frem. Det skal nok ende godt :)

 photo cdeff502-8ef3-4f53-8413-e1c3aa3527c0_zpsfb474b74.jpg

Det skal du bruge:

 • 5 dl koldt vand
 • Gær på størrelse med en ært
 • En lille håndfuld havsalt
 • Mel: Jeg brugte en blanding af ølandshvedemel, rugmel og hvedemel – dejen skal være våd, men ikke splattet
 • 1 tsk honning
 • Prop evt. nogle kerner i, hvis man synes, det mangler – fx hørfrø eller solsikkekerner

Sådan gør du:

 1. Opløs gæren i vandet
 2. Tilsæt honning
 3. Rør melet i lidt efter lidt samt saltet
 4. Ælt dejen godt og længe – gerne på en røremaskine, dejen er klar, når man lave “glutentesten”, altså hvor man kan strække dejen ud, uden den går i stykker
 5. Tildæk skålen med film og lad den stå 12-24 på køl eller blot i en køligt rum
 6. Tænd dejen efter ovnen på 300 grader
 7. Fordel ca. 9 boller ud på en bageplade med lidt vand på hænderne, drys med lidt mel
 8. Sæt bollerne i ovnen, når ovnen er varm – sæt evt. en plade med en bradepande med vand i bunden eller blot et decilitermål med vand i for at skabe damp
 9. Så snart, de har fået lidt farve, skrues der ned til 200 grader
 10. De skal have ca. 15 min. i ovnen – men hold øjeHusk at tjekke Asofie.dk ud HER.

 photo ScreenShot2014-12-11at125951_zps546813ab.png

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærteboller uden mel