Copycat: Salat alá Fredcos Deli

Sund marokkansk harira-suppe

 photo d_zpsbf4437f2.jpgDenne her marokkansk inspirerede suppe med linser og kikærter er max hyggeligt at varme sig med på en kold novemberaften. Jeg har frosset resten af min portion ned til en dag, hvor jeg ikke kan overskue madlavning. Glæder mig faktisk allerede lidt 😉 Man spiser den vidst normalt med ris til, men jeg dyppede pandestegte brød i min. Faktisk synes jeg slet ikke, at man behøver tilbehør, for der er så mange gode og mættende ting i suppen allerede.

I aften skal jeg i biffen med en veninde og se ‘Kvinden der forsvandt’. Har I set den? Og er den god? Jeg kunne godt tænke mig at tage nogle snacks med, men er lidt blank?

Hvad plejer I at tage med i biffen, hvis det skal være lidt sundt?

Det skal du bruge (ca. 4 personer):
300 g. oksekød skåret i tern
1 løg
2 hvidløg
1/2 chili
1 tsk. karry
2 dl. røde linser
5 dl. vand
2 grøntsagsboullioner
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kikærter
2 spsk. tomatpuré
Salt & peber
Koriander til at drysse ovenpå
Olivenolie til at stege i

Sådan gør du:
1.
Hak løg, hvidløg og chili fint. Svits det i noget olie i en stor gryde og tilsæt karry og kød. Lad det stege indtil kødet har taget farve.
2. Tilsæt 2 dl. røde linser, 5 dl. vand og 2 grøntsagsboullioner. Lad det simre i ca. 15 min.
3. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpuré og lad det simre i yderligere 15 min.
4. Tilsæt kikærterne og lad det simre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
5. Drys med koriander, hvis du ikke er en af dem, der synes det smager af sæbe?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Copycat: Salat alá Fredcos Deli