Kokos-kugler

Svampet og sund rødbedekage

 photo 10706650_1505697839679623_80222451_n_zps05299386.jpg

Den kære rødbede har shinet alt for lidt her på Rødbedebageriet, så jeg tænkte, well, nu køber jeg en pose og finder på noget sjovt 😛 Resultatet blev en overraskende lækker og svampet chokolade-ish kage, hvor man slet ikke kan smage rødbederne, selvom  der 1/2 kg. (!) i. Så sund en kage, tror jeg aldrig, jeg har bagt før ! Sååå, hvis I har et rødbeder liggende (hvorfor sælges de altid i så store mængder!?), så er det her en rigtig god måde at få dem brugt på.

Rigtig god søndag til jer 😀

Det skal du bruge:
500 g. rødbeder (det svarer til ca. én stor og én lille)
2 æg
3 dl. kakaopulver
2 spsk. kokosolie
1 dl. friske dadler (eller ca. 13 friske)

Sådan gør du: 
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 40 min. til de er helt møre. Lad dem køle lidt af. Fjern stenene fra de friske dadler og blend derefter alle ingredienserne i en stor skål. Dejen skal blendes rigtig godt, så man ikke ender med at få små stykker rødbede i kagen (ahem). Hæld dejen i en silikoneform og bag i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader.

Bon appétit 🙂

   

11 kommentarer

 • Pia

  Du kan købe økologiske rødbeder, de er sundere, og ikke så mange i posen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej 🙂 Hvilken type kakaopulver bruger du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Sørensen

  Tak for en dejlig opskift! Er helt vild med den (og din blog generelt)!
  Har med stor succes tilføjet en banan eller to i min version af denne smækre lækre rødbede-fætter.
  Mvh-

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Tusind tak for de søde ord 🙂 Mums, ja det kunne jeg sagtens forestille mig er lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs Cwiek

  Jeg har før bagt en ikke-sund chokoladekage med rødbeder, men her skulle rødbederne ikke koges, blot rives fint.. Mon ikke man kan gøre det samme her? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katharina

   Hej Søs, altså nu har jeg aldrig prøvet det, så kan ikke svare med sikkerhed. Umiddelbart tror jeg ikke man opnår samme svampede konsistens, som hvis man koger rødbederne først, men giv endelig en tilbagemelding, hvis du prøver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Fantastisk opskrift. Den blev virkelig god. Jeg tilføjede også en banan. Vil lave den igen i dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Beetroot Bakery

   Tusind tak for din kommentar – det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 Og god idé med bananen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokos-kugler