Kiwi-kugler

Søde fritter

 photo 5_zps208e98e2.jpg

I får lige denne her opskrift, inden det bliver alt for akavet med flag på bloggen 😉 Som jeg jo allerede har fortalt, serverede jeg burgere for min familie på min fødselsdag og dertil havde jeg lavet de her fritter af søde kartofler. De hittede big time og der blev endda klaget over, at jeg ikke havde lavet flere (måske fordi jeg åd halvdelen ene og alene 😉 )!

Trods navnet, er søde kartofler faktisk slet ikke kartofler, men derimod rodfrugter. De er både geniale fordi de smager fantastisk, men også fordi de har et højt indhold af fibre, hvilket gør, at de giver en god mæthedsfornemmelse. Så lærte I lige det 🙂

Det skal du bruge (til ca. 3-4 personer):
1000 g. søde kartofler
Olivenolie til at drysse over
Havsalt
Cayennepeber

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler, ligesom ægte fritter. Fordel dem på en stor bageplade med bagepapir og drys med olivenolie, salt og lidt cayennepeber. Sidstnævnte er ret stærkt, så hver lidt forsigtig. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Det kommer lidt an på din ovn, men de må ihvertfald gerne blive dejligt sprøde.

Bon appétit 🙂

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiwi-kugler